Bijgewerkt: 27 februari 2024

Goed voor Amstelveen wil vergoeding krijgen voor de hoge energiekosten

Nieuws -> Politiek

Bron: Goed voor Amstelveen
07-11-2022

Mensen die afhankelijk zijn van elektrisch medisch apparatuur zoals dialyse- en zuurstofapparatuur, elektrische rolstoelen en trapliften, scootmobiels en ander apparatuur worden dubbel zo hard getroffen door de stijgende energiekosten. Ook mensen met reuma voor wie het belangrijk is om een warme omgeving te hebben zijn de dupe.

Goed voor Amstelveen zal komende week een motie indienen zodat mensen hiervoor vergoeding via de gemeente kunnen aanvragen. Mensen met een minima-regeling kunnen bij de gemeente terecht om gedeeltelijk vergoeding te krijgen voor de hoge energiekosten.  Heb je een hoger inkomen dan het minimum inkomen en kan je de stijgende kosten niet opbrengen, dan vis je achter het net.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Jacqueline Höcker fractievoorzitter van Goed voor Amstelveen

Er zijn zorgverzekeraars die wel een bijdrage geven voor dialyse en zuurstofapparatuur, tenzij door het ziekenhuis geïndiceerd maar dat dekt niet de hoge kosten. 'Het is al erg genoeg als je afhankelijk moet zijn van apparatuur, zodat je in leven kan blijven of nog een kwaliteit van leven kan behouden maar als daar energiekosten bijkomen die men niet kan opbrengen, is dat wel heel zuur' – zegt Jacqueline Höcker fractievoorzitter van Goed voor Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.