Bijgewerkt: 20 juni 2024

Goedemorgen wethouder Van Ballegooijen!

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
15-04-2020

'Goedemorgen wethouder Van Ballegooijen, beste Marijn,
(Marijn van Ballegooijen (PvdA) is wethouder Zorg, Welzijn en Gezondheid)
Ik heb de mooie foto gezien die is genomen bij het Zonnehuis, waar bloemen zijn afgeleverd voor de bewoners en het personeel. Een mooi gebaar. Maar de SP-Amstelveen krijgt verontrustende signalen met betrekking tot besmette bewoners en personeel van verpleeghuizen. Dit is wat ik persoonlijk te horen heb gekregen:

- Verpleeghuis Groenelaan : 3 bewoners overleden aan corona

- Verpleeghuis Huis aan de Poel: 5 bewoners overleden aan corona

Helaas weet ik niet hoeveel bewoners en personeel er inmiddels zijn besmet. In het Huis aan de Poel moeten zorgverleners hun werk doen zonder beschermende kleding. Veel medewerkers zitten ziek thuis. Het is onduidelijk of zij corona hebben of thuis blijven omdat zij niet onder deze omstandigheden willen werken. We hebben begrepen dat ook in het Zonnehuis mensen besmet zijn. De situatie in de andere verpleeghuizen is ons niet bekend. Graag worden wij ook op de hoogte gehouden van de situatie in alle verpleeghuizen. Wat doet het college er aan om ervoor te zorgen dat het personeel goed beschermd hun werk kan doen?

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Marina Casadei raadslid van SP-Amstelveen


En dan de andere instellingen. OTT de Mozaïek (Ons Tweede Thuis): Daar zijn al 2 mensen overleden aan Corona. En er zijn ook vele besmette mensen. Ook daar werkt personeel zonder bescherming 'in de hel', zo laat een zorgverlener mij weten. Maar er zijn meer locaties van OTT, zoals Na-ot. Behalve deze instellingen maken wij ons ook zorgen over GGZ instellingen, zoals het Sinaï centrum. En dan is daar ook nog het RIBW (Beschermd Wonen en ambulante begeleiding). Hoe is de situatie daar? Worden de bewoners getest op corona? Worden de mensen die in verpleeghuizen en instellingen overlijden ook meegeteld in de cijfers van Amstelveen? Hoe houdt het college zich op de hoogte van de situatie daar?Zoals u ziet heb ik ervoor gekozen om u te e-mailen, omdat we bij schriftelijke vragen wellicht te lang op beantwoording moeten wachten. Ik hoop dat u de SP, en eigenlijk de gehele raad, zo snel mogelijk kunt bijpraten (in een brief) over de actuele situatie in verpleeghuizen en instellingen met betrekking tot:

- Het aantal overledenen aan corona

- Het aantal besmette bewoners

- Het aantal besmette (zorg) medewerkers

- De getroffen maatregelen om het personeel in de verpleeghuizen en instellingen veilig hun werk te laten doen. Zijn er voldoende mondkapjes, beschermende kleding, handschoenen, e.d.

Alvast bedankt namens de SP-Amstelveen fractie, Marina Casadei'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.