Bijgewerkt: 2 december 2023

Gratis draadloos internettoegang in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
21-02-2011

Ziekenhuis Amstelland heeft deze week (8-2011) draadloos internet in gebruik genomen voor het gehele ziekenhuis. Daarmee kunnen alle patiënten en bezoekers gebruik maken van de draadloze verbinding, surfen op het internet of hun e-mail checken.

De infrastructuur van dit netwerk is mogelijk gemaakt door een gift van KPMG en KPMG Meijburg & Co. Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe pand van KPMG in april 2010 werd Ziekenhuis Amstelland in het zonnetje gezet door (kosteloos) draadloos internet beschikbaar te stellen voor alle klinische en poliklinische patiënten. Voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland, de heer J. M. J. Moors, nam bij deze gelegenheid een cheque in ontvangst voor de aanleg van de infrastructuur van het draadloze internet.

Moors  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

dhr. J. M. J. Moors, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland hier op een archieffoto


“Wij zijn heel blij met de gift van onze buren voor deze investering!”, zegt Jan van Glabbeek, hoofd ICT afdeling. “De aanleg van het netwerk heeft de nodige maanden in beslag genomen. Er is maar liefst 30 kilometer kabel in het plafond verdwenen en er zijn ruim 250 zenders geplaatst om organisatiebreed dekking te verkrijgen.”

“Hierbij kon geen gebruik worden gemaakt van de bestaande infrastructuur”, legt hij uit, “want in verband met de veiligheid houden we de informatiestromen van telefoon, netwerk en internet voor ziekenhuis en patiënten van elkaar gescheiden”.

Voor de patiënten is het een zeer welkome aanvulling op de dienstverlening in het ziekenhuis. Natuurlijk kan er televisie worden gekeken en radio worden geluisterd, maar internet is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.