Bijgewerkt: 3 december 2022

Gratis meting, of u een gezond gewicht heeft!

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Renate de Schaap
19-09-2011

Diëtisten van Diëtistenpraktijk Renate de Schaap zullen op 24 september 2011 van 12.00-16.00 uur op de open dag van Medisch Centrum Molenweg op de Molenweg 10-12 te Amstelveen voor u aanwezig zijn. De diëtisten kunnen uw middelomtrek en BMI (Body Mass Index) voor u berekenen.

Er zijn meerder methoden om te meten hoe het met uw gezondheid is gesteld in relatie tot uw gewicht. De meest gebruikte is de Body Mass Index. Zowel onder-als overgewicht kunnen risico’s voor de gezondheid betekenen. Daarnaast is het mogelijk uw middelomtrek te meten.

In Nederland hebben veel mensen overgewicht (BMI>25) of ernstig overgewicht (obesitas, BMI>30). Mensen met overgewicht en obesitas hebben een vergrote kans op het ontwikkelen van extra risicofactoren, zoals hypertensie, Diabetes Mellitus-II en hart-en vaatziekten.

Vanaf 12 september 2011 houdt Diëtistenpraktijk Renate de Schaap spreekuur in Medisch Centrum Molenweg. Renate de Schaap:” We werken alle geruime tijd samen met de huisartsen en op deze manier kunnen we nog beter multidisciplinair samenwerken.” De dieetadviezen zullen gegeven worden in apotheek Amelink, gevestigd in het centrum.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.