Bijgewerkt: 27 november 2021

Groen Lintje voor Beschermers Amstelland

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
04-06-2012

GroenLinks Amstelveen/OuderAmstel heeft zondag 3 juni 2012 bij de opening van Amstellanddag een Groen Lintje uitgereikt aan Stichting Beschermers Amstelland.  Komende week reiken GroenLinks afdelingen door het hele land Groene Lintjes uit aan bedrijven, of organisaties die iets bijzonders verrichten op het gebied van groen, duurzaamheid of milieu. Stichting Beschermers Amstelland heeft zich de afgelopen jaren onvermoeibaar ingezet voor behoud en ontwikkeling van de polders als een voor iedereen aantrekkelijk gebied.

groen lint Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Vlnr.: Jan Kuiper, directeur van Landschap Noord-Holland, Soren Movig, rentmeester Wester-Amstel, Tessa van Wijnen, raadslid GroenLinks-Amstelveen en Kees van Tilburg, voorzitter van Stichting Beschermers Amstelland met het Groen Lintje


De Groene Lintjes worden uitgereikt in het kader van Wereldmilieudag dinsdag 5 juni, daarmee willen de VN aandacht vragen voor o.a. verduurzaming en behoud van waardevolle landschappen. Een van de deze waardevolle landschappen is Amstelland. Stichting Beschermers Amstelland heeft de afgelopen jaren veel bereikt voor Amstelland en dat is voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door het grote aantal leden, wat zij heeft verworven en de talloze vrijwilligers die zich daarvoor inzetten.

Zij hebben een vruchtbare samenwerking ontwikkeld met zowel de diverse bedrijvigheid die in de polders plaatsvindt als met landschapsbeheerders als Landschap Noord-Holland. Hierdoor zijn mooie verbeteringen op het gebied van natuurontwikkeling mogelijk geworden. En daarnaast hebben ze natuurlijk de projecten uit Mooi Amstelland mogelijk gemaakt, waardoor o.a. een aantal fietspaden in de polder wordt aangelegd en het gebied weer aantrekkelijker wordt voor recreanten.

GroenLinks wil met het Groene Lintje haar waardering laten blijken zowel voor wat SBA bereikt als de wijze waarop. Tessa van Wijnen: Wij hebben veel bewondering voor deze organisatie, die met soms heel weinig bestuurlijke medewerking, toch veel van de grond krijgt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS