Bijgewerkt: 8 februari 2023

GroenLinks mobiele stemwijzer in Stadshart

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
27-02-2006

Nu het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) Amstelveen over het hoofd heeft gezien bij het maken van de gemeentelijke stemwijzers (www.stemwijzer.nl), biedt GroenLinks de kiezers soelaas. Met een mobiele eenpersoonsstand wordt mensen op basis van hun mening over vijf lokale politieke kwesties een stemadvies gegeven. De mobiele stemwijzer staat in ieder geval op zaterdag 4 maart 2006 in het Stadshart.

Sander Mager GL
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Sander Mager GroenLinks-Amstelveen lijsttrekker tijdens een actie in P60


Uw mening over  - natuurlijk - de A9, de Bovenkerkerpolder, maar ook over woningen voor starters, stageplekken voor jongeren en schuldhulpverlening wordt vergeleken met de standpunten van de partijen. Past uw stem het beste bij de VVD, bij de CDA, bij de PvdA, bij BBA, bij D66, bij de Christenunie of toch bij GroenLinks? Aan de hand van het door de stemwijzer ingevulde formulier en een flyer van het redelijke alternatief, GroenLinks, kunt u thuis nog eens nadenken over uw stem.

GroenLinks-lijsttrekker Sander Mager: ‘We vinden het belangrijk dat mensen gaan kiezen, en liefst op basis van goede argumenten. We hopen dat ze dan bij GroenLinks uitkomen. Komen ze bij een andere partij uit, dan verwijzen ze eerlijk door.

GroenLinks baseerde zich bij het maken van de mobiele stemwijzer op de standpunten van de partijen zoals verwoord op de websites van de partijen.stemwijzer

gemeenteraadsverkiezingen amstelveen

Voor de verkiezingen in Amsterdam, Haarlem en Almere is er een Stemwijzer (www.stemwijzer.nl). Niet voor Amstelveen. Uw keuze nog niet gemaakt? GroenLinks zocht voor vijf concrete kwesties op internet naar de standpunten van de partijen en biedt u deze stemwijzer aan.Stemwijzer Amstelveen GL
(GL collectie - 2006)

Stemwijzer van GroenLinks-Amstelveen


1. De VVD spreekt niet van een rijksweg, slechts van een omlegging.

2. CDA stelt op zijn website: ‘Het CDA is tenslotte zeker bereid om de maximum snelheid op het Amstelveense gedeelte van de A9 te verlagen naar 80 kilometer per uur.’ (http://www.cda-amstelveen.nl/index.php?artikel=29). In een lijsttrekkersdebat afgelopen 16 februari was de CDA echter tegen.

3. Onbekend: op de website van de partij of in recente uitingen in het nieuws wordt het onderwerp niet vermeld.

4. De VVD zet in op doorstroming: door in het midden- en topsegment woningen te bouwen, komt er vanzelf doorstroming en komen er woningen voor starters.

5. Voor PvdA en ChristenUnie is dit een ‘aandachtspunt’.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.