Bijgewerkt: 16 augustus 2022

GroenLinks wil luisterzitting toekomst A9

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
20-02-2006

De consultatie-avond van Rijkswaterstaat over de toekomstplannen voor de A9 is voor de fractie van GroenLinks aanleiding om het college te verzoeken een eigen Amstelveense luisterzitting voor bewoners te organiseren.

De consultatieavond van Rijkswaterstaat werd bezocht door circa 200 personen. De organisatie was hier duidelijk niet op berekend, tot grote verbazing van GroenLinks. Hans Koot, kandidaat-raadslid: ‘De publiciteit rond de verbreding van de A9, met name de foto’s van Rijkswaterstaat dat een deel van het Oude Dorp gesloopt wordt als de A9 verbreed wordt, heeft voor veel onrust gezorgd. Dat had Rijkswaterstaat zich moeten realiseren. Nu kon een groot deel van de aanwezigen niet eens in de zaal en konden ze ook niet stemmen, omdat er te weinig stemkastjes waren. Een regelrechte aanfluiting.

A9 variant Amstelveen
(Rijkswaterstaat collectie - 2006)

Verbreding van de A9 ter hoogte van Amstelveen volgens de plannen van Rijkswaterstaat (oude en nieuwe situatie)


GroenLinks heeft met de publicatie van de foto’s van Rijkswaterstaat op hun website geprobeerd zoveel mogelijk inwoners te attenderen op de dreiging van de Kabinetsplannen. De partij bracht voorafgaand aan de consultatiebijeenkomst ook nog huis-aan-huis oproepkaarten langs om naar de consultatiebijeenkomst te komen en je stem te laten horen. Bij het gemeentehuis deelde GroenLinks vervolgens informatie en fluitjes uit, om de kabinetsplannen ‘terug te fluiten’.

Uit de hoge opkomst en de vele vragen tijdens de bijeenkomst blijkt volgens GroenLinks hoe dit onderwerp leeft in Amstelveen. De gemeenteraad heeft onlangs een visie vastgesteld. Die visie is echter zeer slecht gecommuniceerd met de inwoners. Volgens Hans Koot is het zaak dat nu snel te doen ‘Er leven zeer veel vragen bij bewoners. Niet alleen over de verbreding, maar ook over bijvoorbeeld het vervoer van gevaarlijke stoffen en luchtverontreiniging. GroenLinks vind het belangrijk dat de gemeente luistert naar de zorgen van de inwoners. Daarom pleiten wij voor een luisterzitting waar al deze onderwerpen aan de orde komen.

De bijeenkomst zou volgens GroenLinks op korte termijn georganiseerd kunnen worden. GroenLinks wil dat alle betrokken bewoners schriftelijk geïnformeerd worden over deze bijeenkomst. Hans Koot: ‘De bijeenkomst van RWS is slecht gecommuniceerd. Dit soort belangrijke bijkomsten kún je niet alleen in de krant aankondigen. De bijeenkomst stond nota bene niet eens op de website van de Gemeente! Dankzij de inzet van de wijkplatforms is de opkomst groot geweest, niet dankzij de inzet van rijkswaterstaat of de gemeente.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.