Bijgewerkt: 28 juni 2022

GroenLinks-Amstelveen aan de slag voor meer werk voor ZZP'ers

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
09-02-2014

De werkloosheid is hoog. Ook in Amstelveen is er onvoldoende betaald werk, ZZP'ers hebben tekort aan opdrachten en werknemers hebben een uitkering in plaats van een baan. GroenLinks-Amstelveen vindt dat onacceptabel en maakt samen met ZZP'ers en werkzoekenden plannen voor het genereren van Meer Werk. In brainstormsessies worden ideeën verzameld en plannen gemaakt om meer werk tot stand te brengen. Werk geeft zekerheid, inkomen en zelfvertrouwen.

Foto Amstelveen
(Bron M. Kortekaas - 2014)

Martin Kortekaas, kandidaat-raadslid voor GroenLinks-Amstelveen


GroenLinks vindt, dat de Amstelveense politiek meer werk moet maken van het scheppen van banen en kansen op opdrachten voor ZZP’ers. Martin Kortekaas, kandidaat-raadslid voor GroenLinks: “Ik ben zelf al een tijd op zoek naar werk. Daarbij wil ik niet wachten op beleidsplannen uit Den Haag, maar aan de slag gaan voor plannen die in Amstelveen wél geregeld kunnen worden.” GroenLinks richt zich daarbij niet alleen op de gemeente en de politiek, maar ook op het lokale bedrijfsleven en de lokale instanties, die allemaal hun rol spelen bij het aantal opdrachten en banen dat beschikbaar is.

GroenLinks gaat hierbij de creatieve kennis en kracht van de Amstelveners benutten om tot ideeën en een aanpak te komen om dit te veranderen. Dat zijn bijvoorbeeld werkzoekenden en ZZP’ers, die zelf ook gebaat zijn bij het genereren van meer werk of meer opdrachten. Iedereen met goede ideeën is hierbij welkom.

GroenLinks organiseert hiervoor een aantal brainstormsessies in Grand Café ’t Oude Dorp: donderdag 13 februari 2014, donderdag 20 februari en donderdag 27 februari 2014, allemaal van 16.00 tot 17.30 uur, met afsluitend gezellige borrel. Aanmelden kan door een mailtje aan martinkortekaas@ziggo.nl , met je voorkeursdatum. Op http://stemnatuurlijk.nl is actuele informatie te vinden.

GroenLinks gaat met de deelnemers aan de sessies brainstormen rond het thema Genereren Meer Werk. Doel is hierbij om tot effectieve ideeën te komen die nieuwe banen kunnen opleveren. Grote plannen én zeker ook kleine ideetjes, elke baan is er één. Nieuwe initiatieven, die niet altijd veel hoeven te kosten, met kansen op nieuwe banen en nieuwe opdrachten voor ZZP’ers.

Natuurlijk zal GroenLinks dan zeker kijken naar duurzame groei, naar groene banen en projecten – die ook in het verkiezingsprogramma van de partij te vinden zijn - maar ook alle andere realistische plannen wil ze samen met ideerijke mensen uitwerken en binnen de gemeente ingevoerd krijgen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.