Bijgewerkt: 28 november 2021

GroenLinks-Amstelveen begint campagne met open polder

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
04-01-2014

GroenLinks-Amstelveen is haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen begonnen in de Amstelveense polders. Alle woningen in, of aan de polders krijgen een nieuwjaarskaart, waarin de bewoners een open, stil en groen 2014 wordt gewenst. Dit om het belang van, dat deel van het Amstelveense landschap te benadrukken.

Voor GroenLinks-Amstelveen is het logisch om de campagne te beginnen in de polder. Lijsttrekker Axel Boomgaars: “Groen is de kern van onze partij. Amstelveen heeft met haar polders een ontzettend waardevol stuk natuur. Het biedt ruimte om te ontspannen, de drukte te ontwijken en er zit ook ontzettend veel flora en fauna die wij belangrijk vinden voor een gezonde stad.”

De partij vindt het daarom belangrijk om die open polders te houden. “We hebben het in het verleden gezien met de golfbaan, maar ook plannen voor een ringweg, sportcomplexen of meer bebouwing: dat willen wij daar niet. Het natuurlijke, open karakter van de polder is voor ons cruciaal”, zegt de GroenLinkser.

polder Amstelveen
(Bron GroenLinks-Amstelveen - 2014)

Alle woningen in, of aan de polders krijgen deze nieuwjaarskaart, waarin de bewoners een open, stil en groen 2014 wordt gewenst door GroenLinks-Amstelveen


Daarom heeft GroenLinks een nieuwjaarskaart gemaakt voor alle bewoners in en aan de polder met die boodschap op de achterkant. Van de Machinepolder, Bovenkerkerpolder, Nes, tot Nesserlaan, Bovenkerkerweg, en de huizen die uitkijken op de polders kunnen de kaart verwachten. Boomgaars: "Ik ben zelf op de fiets gesprongen en de kaarten o.a. in Nes rondgebracht. Zo’n tocht alleen al, door het groen om de hoek van de stad, is fantastisch. En de reacties van mensen waren ook echt leuk.”

boomgaars Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Axel Boomgaars, fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen


Op 19 maart 2014 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Alle partijen zullen er de aankomende periode op uittrekken om de kiezer te overtuigen van hun standpunten. De belangrijkste thema’s voor GroenLinks zijn groen & duurzaamheid, zorg & werk en een bruisend Amstelveen op het gebied van bijvoorbeeld kunst, maar ook bestuurscultuur.

“We zijn de afgelopen vier jaar al druk bezig geweest met werken aan onze idealen, maar in de campagne moet je de bereikte successen en nieuwe plannen extra scherp over het voetlicht brengen. Dat gaan we doen, daar heb ik zin in, en ik ga ervoor om minstens zoveel Amstelveners te overtuigen van GroenLinks als vier jaar terug,” aldus Boomgaars.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS