Bijgewerkt: 24 februari 2024

GroenLinks-Amstelveen daagt SP-Amstelveen uit

Nieuws -> Politiek

Bron: GL-Amstelveen
02-02-2010

GroenLinks-Amstelveen daagt SP-Amstelveen uit, om met echte oplossingen te komen voor betaalbaar wonen in Amstelveen

Vorige week maakte de SP met een persbericht en een brief aan alle lijsttrekkers bekend, dat zij op zaterdag 6 februari 2010 bij de Carmenlaan symbolisch de eerste paal zal slaan voor de bouw van sociale woningen aldaar.

De SP wijst daarbij op een afspraak, die zes jaar geleden gemaakt zou zijn over de vervanging van de daar gesloopte woningen. GroenLinks is teleurgesteld over deze  'symboolpolitiek' en roept de SP op, om met echte oplossingen te komen om wonen in Amstelveen betaalbaar te krijgen.

Axel Boomgaars, kandidaat-raadslid voor GroenLinks ‘De SP doet voorkomen, alsof de gesloopte woningen aan de Carmenlaan niet vervangen worden, maar dat is absoluut niet het geval. GroenLinks en PvdA hebben daar fors en meermalen op aangedrongen. Vorig jaar is nog door het college bevestigd, dat dit inderdaad gebeurt met extra sociale woningen aan Zonnestein, Lindenlaan/Olmenlaan en Appellaan/Notenlaan. Wat de SP nu doet is, echt stemmingmakerij met hele oude koeien.’

Boomgaars geeft aan teleurgesteld  te zijn, omdat hij juist hoopt op steun van de SP om wonen in Amstelveen betaalbaar te krijgen. En volgens Boomgaars vraagt dat om creatieve oplossingen en stevig front van partijen die voor betaalbaar wonen staan. Boomgaars: ‘De VVD wil in Amstelveen geen één sociale woning meer bouwen. Als dat doorgaat, worden daar honderden huurders slachtoffer van.’

Boomgaars vindt, dat de SP blijft hangen in ‘gedram’ over terugkeerafspraken voor oude huurders aan de Carmenlaan. Terwijl al heel lang bekend is, dat alle oorspronkelijke huurders een vervangende huurwoning hebben aangeboden gekregen en dat slechts nog een enkeling interesse zou hebben om terug te keren naar de Carmenlaan. ‘Ik hoop echt, dat de SP zijn energie gaat zetten op het belang van alle huurders in Amstelveen, in plaats van op de wens van een enkeling’.

Boomgaars gaat wel in op de uitnodiging van de SP, om aanwezig te zijn bij de actie aan de Carmenlaan: ‘Ik hoop dat de SP dan ook echt met oplossingen komt om wonen in Amstelveen betaalbaar te krijgen. Dus dat gesprek ga ik daar graag met ze aan!’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.