Bijgewerkt: 30 november 2021

GroenLinks-Amstelveen feliciteert de Amsterdamse straatkrant Z

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
22-09-2015

De Amsterdamse straatkrant Z bestaat 20 jaar. GroenLinks vindt sociaal ondernemerschap heel belangrijk en heeft ervoor gepleit, dat Amstelveen deze krant als vriend ondersteunt. Stieneke Kruijer raadslid van GroenLinks-Amstelveen: 'Ik ben blij, dat naar aanleiding van mijn verzoek wethouder Raat deze week alle Amstelveners zal oproepen een straatkrant te kopen.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Stieneke Kruijer, raadslid van GroenLinks-Amstelveen


Stichting Z

Stichting Z is de uitgever van Z!, de Amsterdamse straatkrant. De krant wordt sinds 1995 door dak- en thuisloze verkopers verkocht in Amsterdam en omstreken. Doelstelling van de stichting is dak- en thuislozen te helpen zichzelf te helpen. Door de verkoop van de krant kunnen dak- en thuislozen een bescheiden inkomen verwerven en (weer) een basis opbouwen van ritme, sociale contacten en zelfrespect.

De verkopers houden zo contact met de maatschappij en leren aan den lijve dat eigen initiatief loont. Hierdoor wordt een overstap naar het ontplooien van verdere initiatieven makkelijker. Een groot deel van de verkopers verbetert dan ook structureel zijn levensomstandigheden. Stichting Z heeft als financiële basis de verkoop van de krant aan de verkopers en ontvangt geen structurele subsidies. De exploitatiebegroting wordt gedekt door de verkoop van de krant, advertenties, donaties en inkomsten uit andere activiteiten. Projecten worden gedekt door projectbijdragen. De stichting is ANBI-gecertificeerd (ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS