Bijgewerkt: 24 maart 2023

GroenLinks-Amstelveen gaat er voor de volle 125% inzetten

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
02-04-2022

Over vier jaar moet Amstelveen er beter voorstaan. Dat zegt de fractie van GroenLinks- Amstelveen bij haar aantreden in de gemeenteraad, op 30 maart 2022. De woningcrisis moet een heel eind opgelost zijn. In de wedstrijd om van het gas af te gaan moet Amstelveen een voorloper zijn geworden. Álle Amstelveners moeten weer voelen dat de gemeente er voor ze is. ‘Onze fractie gaat zich voor 125% inzetten. En dat gaat Amstelveen merken,’ belooft Lennart de Looze. Hij wordt met zijn 26 jaar de jongste fractievoorzitter in de gemeenteraad.

Foto Amstelveen
(Foto GroenLinks-Amstelveen - 2022)

De fractieleden van GroenLinks- Amstelveen: Ilika Polderman, Lennart de Looze, Stieneke Kruijer en nieuwkomer Fatumo Mahamed Farah op 25 maart 2022 in de raadzaal


Glunderen. De Looze geeft toe dat hij erg staat te glunderen op de foto van de nieuwe fractie. ‘Ik ben trots op wat GroenLinks-Amstelveen in de afgelopen vier jaar heeft bereikt, als grootste oppositiepartij. En ik ben trots op de nieuwe fractie. Die prachtige mix van ervaring en nieuwe energie, met mensen die enorm betrokken zijn bij woningbouw, klimaat, sport, jeugdzorg en diversiteit. Als dat je cluppie is, ja, dan glunder je.

Fatumo. De fractie bestaat uit de ervaren raadsleden Stieneke Kruijer en Ilika Polderman. Nieuwkomer is Fatumo Mahamed Farah. Veel mensen brachten een voorkeurstem op haar uit. Fatumo Farah: ‘Ik wil me inzetten voor meer inclusie en meer diversiteit. Grote woorden, maar ik bedoel dat iedere Amstelvener meetelt en erbij hoort. Arm of rijk, vrouw of man, ras-Amstelvener of nieuwe Amstelvener. En dan heb ik nog niet eens genoemd dat Amstelveen ook op de middellange termijn werk moet maken van de huisvesting van vluchtelingen. De gemeente kan daarin het verschil maken. En daar wil ik me hard voor maken.’ Wat heeft Fatumo zelf met Amstelveen? ‘Ik woon hier al lang, al mijn dierbaren zijn echte Amstelveners. Nou ja, mijn zoon studeert in Amsterdam, maar dat reken ik ook goed.’

En die 125% energie? Lennart de Looze, fractievoorzitter: ‘Er is veel te doen. Er liggen grote vragen. Onze fractie is één persoon kleiner dan de afgelopen vier jaar het geval was. Toch gaan we knallen. Do the math: met vier personen gaan we ook gewoon leveren. 125%! Amstelveen gaat dat merken. Zo zou ik zelf graag zien dat we plaatsnemen in het nieuwe college. Dat is goed voor de balans in het beleid. Wij willen graag verantwoordelijkheid dragen!’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.