Bijgewerkt: 8 december 2021

GroenLinks-Amstelveen is blij met het speelveldje bij Sint Philipsland

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
30-03-2015

GroenLinks-Amstelveen is blij, dat wethouders Raat en Bot alsnog bereid zijn gebleken het speelveldje bij St. Philipsland veilig te maken. Omwonenden van het speelveldje vragen al jaren aandacht voor de onveilige situatie op het speelveldje, waar fanatiek gevoetbald wordt, maar dat direct naast de drukke Van Heuven Goedhartlaan ligt.

Afgelopen zomer dienden omwonenden een petitie in om te vragen om voetbaldoeltjes en verbetering van de veiligheid voor spelende kinderen. Wethouder Bot oordeelde toen, dat het veldje niet veilig genoeg was om te voetballen, dus dat hij er geen doeltjes neer kon zetten. Het moest echter wel een speelveldje blijven. GroenLinks heeft regelmatig contact gehad met de omwonenden.


Grotere kaart weergeven het speelveldje bij Sint Philipsland in Amstelveen


Toen bij een speelveldje in Westwijk ineens allerlei mogelijkheden bleken om de veiligheid te verbeteren, heeft GroenLinks vragen ingediend om ook de situatie bij Sint Philipsland opnieuw te bekijken. Inmiddels is wethouder Raat langs geweest bij de initiatiefnemers van de petitie en heeft toegezegd maatregelen te nemen om het veldje veiliger te maken en alsnog voetbaldoeltjes te plaatsen. Zo komt er onder meer een lage groene heg op de rand van het veldje aan de kant van de Van Heuven Goedhartlaan.

Tessa van Wijnen: “We hebben eigenlijk al sinds de gemeenteraadsverkiezingen contact met deze mensen en ons voor hen ingezet. We zijn blij dat dit resultaat er nu ligt.” GroenLinks vindt het belangrijk, dat alle jeugd toegang heeft tot veilige en aantrekkelijke speelplekken. In sommige wijken zie je, dat speelplekken omringd zijn door wegen, of parkeerplaatsen, of dat ze niet meer toereikend zijn, omdat de kinderen ouder zijn geworden. GroenLinks vindt, dat de gemeente in dergelijke situaties ruimte moet bieden voor verbetering. De omwonenden van St. Philipsland zijn ook blij met de toezeggingen van wethouder Raat. Het harde rijden op de Van Heuven Goedhartlaan blijft nog wel een zorg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.