Bijgewerkt: 6 december 2021

GroenLinks-Amstelveen is blij met papierinzameling

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
05-12-2011

GroenLinks-Amstelveen is blij met de resultaten van de pilot Afvalbeleid. Vijftig procent van het afval uit de wijken die meededen aan de pilot wordt gerecycled. Tachtig procent van de mensen die de papierbak heeft uitgeprobeerd wil ‘m houden. GroenLinks heeft zich al vanaf de vorige periode sterk ingezet voor de invoering van gescheiden papierinzameling.

Tessa van Wijnen: Mijn collega Hans Koot heeft zich destijds met de ChristenUnie ingezet voor het invoeren van gescheiden paperinzameling bij laagbouw. Je ziet uit de pilot, dat veel mensen gelijk meedoen. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, Amstelveen haalt haar achterstand op dat gebied een beetje in.

Uit de pilot blijkt, dat met name de communicatie over wat precies wanneer opgehaald wordt nog beter kan.  Het is prettig, dat daar nu nog verder over nagedacht kan worden, voordat het nieuwe systeem met gescheiden papierinzameling verder in Amstelveen wordt doorgevoerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.