Bijgewerkt: 29 februari 2024

GroenLinks-Amstelveen is niet akkoord met het zwembad in de Poel

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
27-04-2015

GroenLinks-Amstelveen zal tijdens de raadsvergadering van 29 april 2015 niet instemmen met het voorstel 750.000 euro uit te geven aan zwembad-pontons voor een zwembad in de Poel. Het plan wijkt te veel af van het ideaal van een zwemmogelijkheid voor iedereen, er is nog onderzoek nodig naar de effecten op de natuur en het plan brengt financieel nog te veel onzekerheden met zich mee.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)

Artist impression van het drijvend zwembad in de Poel


Woensdag 29 april zal de gemeenteraad zich buigen over het voorstel om voor 750.00 euro zwembadpontons te kopen om zo een zwembad in de Poel aan te leggen. De gemeenteraad nam in maart 2013 een motie aan om te onderzoeken, of aan de Poel een stadsstrand, of ligweide aangelegd kon worden, zo mogelijk met zwemfaciliteiten. GroenLinks diende deze motie mee in, omdat er gevraagd werd om kleinschalige, laagdrempelige recreatie, waar iedereen gebruik van zou kunnen maken en dat aansloot bij de groene omgeving.

Inmiddels is duidelijk, dat het een bad voor zo’n 25 man wordt en er entree geheven gaat worden op zo’n manier, dat het zwembad niet concurreert met de Meerkamp. GroenLinks heeft zorgen, dat het zwembad daardoor niet voor iedereen toegankelijk zal zijn. Tessa van Wijnen: ‘Het wordt dus een zwembad met kleine capaciteit en het is niet openlijk toegankelijk. Een deel van de Amstelveners gaat hier helemaal niks aan hebben.’ 

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Tessa van Wijnen, raadslid van GroenLinks-Amstelveen


GroenLinks zet ook vraagtekens bij de financiële onderbouwing van het plan. Het plan is niet kostendekkend en er wordt niets vermeld over financiële risico’s die mogelijk voortvloeien uit de aanschaf van deze pontons. Daarnaast moeten er nog verschillende natuuronderzoeken gedaan worden, voordat kan worden vastgesteld, of dit plan geen afbreuk doet aan het stuk natuur aan de poeloever. Tessa van Wijnen: “Het huidige plan wijkt dus ver af van het door ons gewenste strandje voor iedereen. Het brengt zoveel onzekerheden met zich mee, dat wij hier nu niet mee kunnen instemmen."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.