Bijgewerkt: 8 december 2023

GroenLinks-Amstelveen kiest voor kwaliteit en vernieuwing in 2018

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
30-10-2017

Met trots presenteert GroenLinks-Amstelveen haar concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De lijst is een mooie mix van ervaring en talentvolle nieuwkomers. Lijsttrekker is Martin Kortekaas, hij is ook nu al fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad. Op de tweede plek een ander vertrouwd gezicht, Stieneke Kruijer. Beiden hebben ervaring in de Amstelveense gemeentepolitiek en zijn gezaghebbende raadsleden. De lijst gaat verder met nieuw en veelbelovend politiek talent, op nummer drie staat Cheimaa Aouni, helemaal nieuw met een frisse blik in de Amstelveense gemeentepolitiek.

Op vier de geboren en getogen Amstelveense Ilika Polderman, die jong én ervaren haar burgerzetel gaat inruilen voor een raadszetel. Met z’n 21 jaar is de jongste op de lijst student Lennart de Looze, op plek 5. Na Lennart volgt een bekend gezicht in Amstelveen op nummer 6, huidig raadslid Gert-Jan Slump en op 7 het burgerraadslid Joachim van der Steen. Plek nummer 8 wordt ingevuld door een nieuw gezicht, Brenda de Kort, zij is ook de campagneleider van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op 9 staat Leendert van de Merbel, hij is eerder raadslid in Moerdijk geweest.

Foto Amstelveen
(Foto GroenLinks-Amstelveen - 2017)

GroenLinks-Amstelveen kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Vlnr.: zittend Martin Kortekaas, Leendert van de Merbel, Cheimaa Aouni, Gert Jan Slump, staand Lennart de Looze, Anuska Bruijninckx, Joachim van der Steen, Karel Vlieger, Stieneke Kruijer, Brenda de Kort


Burgerraadslid Jan Vink sluit de top 10 van de GroenLinks-Amstelveen lijst. Aankomend voorzitter van GroenLinks Amstelveen, Karel Vlieger staat op nummer 11 en Anuska Bruijninckx is op nummer 12 een jonge en enthousiaste nieuwkomer. GroenLinks heeft de lijst onder meer aangevuld met alle oud-fractievoorzitters, tot 25 in totaal. Op 26 november 2017 stelt de Algemene Ledenvergadering de definitieve kandidatenlijst vast. Fractievoorzitter Martin Kortekaas: 'Met deze lijst gaat GroenLinks vol vertrouwen de campagne in, we bieden we een duidelijk alternatief in de Amstelveense politiek. GroenLinks staat voor eerlijk delen en een schone leefomgeving.'

De complete lijst: Martin Kortekaas, Stieneke Kruijer, Cheimaa Aouni, Ilika Polderman, Lennart de Looze, Gert Jan Slump, Joachim van der Steen, Brenda de Kort, Leendert van de Merbel, Jan Vink, Karel Vlieger, 12. Anuska Bruijninckx, 13. Frans Sam, 14. Trijntje de Kraker, 15. Albert Cohen, 16. Dorien Keus, 17. Kees van Tilburg, 18. Hester van der Sloot, 19. Albert Maarse, 20. Romke Hekstra, 21. Dorien Mijksenaar, 22. Tessa van Wijnen, 23. Paul Regouin, 24. Sander Mager, 25. Axel BoomgaarsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.