Bijgewerkt: 16 augustus 2022

GroenLinks-Amstelveen pleit voor de BuitenBeter-app

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
26-01-2015

GroenLinks-Amstelveen heeft bij de behandeling van het nieuwe veiligheidsbeleid van Amstelveen gepleit voor aansluiting bij de BuitenBeter-app. Dit is een applicatie voor op de smartphone, waarmee inwoners onveilige situaties in de buitenruimte kunnen melden. Als Amstelveen hierbij aansluit, betekent dit dat de gemeente na een melding ook terugkoppelt wat er met de situatie is gebeurd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Sebastiaan Heijman, burgerlid van GroenLinks-Amstelveen tijdens de commissievergadering Algemeen Bestuur en Middelen op 30 oktober 2014


Het nieuwe veiligheidsbeleid van Amstelveen geeft niet alleen prioriteit aan klassieke veiligheidstaken van gemeente en politie, maar wil ook bewoners meer betrekken bij het creëren van een veilige omgeving. Iedereen die op straat loopt, komt wel eens loszittende stoeptegels, kapotte verlichting, of een kapot speeltoestel tegen. De BuitenBeter-app is speciaal voor dat soort situaties bestemd. GroenLinks-burgerlid Sebastiaan Heijman: “Met de app kan je een foto maken van de situatie, je locatie doorgeven en omschrijven wat er aan de hand is. Deze informatie wordt vervolgens naar de gemeente gestuurd. Op die manier kunnen Amstelveners veel makkelijker terecht met onveilige situaties op straat.”Op dit moment worden de meldingen van de app al doorgestuurd naar de gemeente, maar is deze nog vrij onbekend en hoort de melder niet terug, of de gemeente iets met diens melding heeft gedaan. Heijman: “Als de gemeente aansluiting zoekt bij de app, kan ze er meer bekendheid voor genereren en bewoners laten zien, dat ze iets doet met opmerkingen uit de stad. Veel gemeenten hebben er al positieve ervaringen mee, ook omdat je bijvoorbeeld aan het aantal meldingen kan zien op welke plekken de nood het hoogst is.”

GroenLinks heeft de suggestie tot aansluiting bij de app gedaan in de commissievergadering Algemeen Bestuur en Middelen van vorige week. De burgemeester heeft toegezegd de mogelijkheid tot aansluiting te bespreken en daarover terug te komen bij de gemeenteraad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.