Bijgewerkt: 16 augustus 2022

GroenLinks-Amstelveen reikt Groen Lintje uit aan IVN

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
26-06-2014

Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) afdeling Amstelveen krijgt dit jaar het Groene Lintje, een onderscheiding door GroenLinks Amstelveen in het leven geroepen om waardering te uiten voor groene en duurzame initiatieven in Amstelveen. De prijs zal dinsdag 1 juli 2014 wordt uitgereikt. GroenLinks heeft enkele weken geleden een oproep gedaan om mensen, organisaties of bedrijven voor te dragen die opvallen op het gebied van duurzaamheid, of inzet voor groen en natuur. Daar zijn veel reacties op gekomen.

Het was opvallend, dat vanuit vele hoeken in Amstelveen onderdelen van de IVN zijn voorgedragen, door organisaties, maar ook gewone Amstelveners. De vogelwerkgroep is genoemd, de natuurgidsen en zelfs individuele vrijwilligers, zoals de heer Heuseveld die vogels langs de Poel inventariseert, of mevrouw De Bruyn die de cursus -'Eten in de natuur'- verzorgt. GroenLinks is dan ook verheugd deze organisatie in het zonnetje te kunnen zetten. De IVN is in Amstelveen de meest zichtbare organisatie als het gaat om natuureducatie. Veel activiteiten kennen een hoge deelname en daaruit blijkt al de waardering die veel Amstelveners hebben voor deze club.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

Het Groen Lintje


Tessa van Wijnen raadslid van GroenLinks-Amstelveen: ‘Het is indrukwekkend, hoeveel mensen ze bij de natuur weten te betrekken en hoeveel kennis ze daarover in huis hebben.” GroenLinks vindt het belangrijk, dat mensen actief bij groen betrokken kunnen zijn. Amstelveen heeft veel groen en mensen willen daar op verschillende manieren mee bezig zijn, kinderen spelen er graag, volwassenen hangen misschien toch een vogelhuisje op die ene boom.

Tessa van Wijnen: “Zo’n cursus -Eten in de natuur-  en het werk van de natuurgidsen past goed bij nu, mensen zijn nieuwsgierig naar wat er te vinden is in de omgeving, wat je ermee kunt.” Vorig jaar ging het Groene Lintje naar de Bijenvereniging. Zij doen veel voor de bijen in Amstelveen door locaties voor korven te zoeken en kennis ter beschikking te stellen. Het jaar daarvoor was het Lintje voor Stichting Beschermers Amstelland, dat in korte tijd een platform is geworden voor mensen die zich betrokken voelen bij het buitengebied en dat zich ook inzet voor behoud van de unieke waarde van dat gebied. IVN Amstelveen werd in 1985 opgericht en het 25 jarig bestaan op 27 januari 2010 met een feestelijke avond in het Congrescentrum Amstelveen gevierd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.