Bijgewerkt: 14 augustus 2022

GroenLinks-Amstelveen stemt op roze stemwijzer van COC

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
09-03-2014

GroenLinks-Amstelveen is de enige partij die voor deze gemeenteraadsverkiezingen de roze stemwijzer van het COC heeft ingevuld in Amstelveen en de enige met een openlijk homoseksuele kandidaat. Afgelopen periode was GroenLinks ook initiator van gemeentelijk gelijke behandelingsbeleid, en ze heeft nog meer plannen.

boomgaars Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Axel Boomgaars, fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen tijdens het bezoek van de lijstrekkers in de wijk Elsrijk op 5 maart 2014 in zorgcentrum Nieuw Vredeveld


De enige openlijke homo-kandidaat tijdens de Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen is de lijsttrekker van GroenLinks, Axel Boomgaars: “Voor mij is homobeleid in Amstelveen een variatie op een thema, namelijk dat je ongeacht iemands kleur, geslacht, leeftijd, voorkeur of handicap een stad creëert, waar iedereen zich thuis voelt en kan zijn wie hij, of zij wil.”

Boomgaars was afgelopen periode ook de initiator van een initiatiefvoorstel rondom gelijke behandelingsbeleid in Amstelveen, speciaal gericht op religie, leeftijd en seksuele voorkeur. Maar de partij heeft meer plannen. “Zo willen wij er de aankomende jaren voor zorgen, dat alle Amstelveense zorginstellingen het keurmerk ‘roze loper’ halen voor homovriendelijkheid.

Het kan niet zo zijn, dat een oudere weer terug de kast in moet, vanwege een vervelende sfeer bij medebewoners.” Daarnaast wil de partij werken aan effectieve anti-pestprogramma’s op scholen en aandacht voor het thema binnen de internationale gemeenschap. GroenLinks is in Amstelveen ook de enige partij die de roze stemwijzer heeft ingevuld. Die is verder te vinden op www.gayvote.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.