Bijgewerkt: 29 november 2021

GroenLinks-Amstelveen vraagt naar effectiviteit wiet-aanpak

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
28-07-2014

De fractie van GroenLinks in Amstelveen heeft schriftelijke vragen gesteld aan de burgemeester naar aanleiding van een nieuw offensief van de gemeente tegen wietwoningen. De partij ziet de veiligheidsrisico’s van illegale wietplantages, maar denkt dat het nu dweilen met de kraan open is en het beter zou zijn de plantages te reguleren.

Illegale wietplantages in woningen hebben verschillende veiligheidsrisico’s. Vaak zijn ze brandgevaarlijk, wordt er elektriciteit voor gestolen, en is er sprake van georganiseerde misdaad. Om die risico’s tegen te gaan zet de gemeente Amstelveen in op het oprollen van zulke plantages. GroenLinks-fractievoorzitter Axel Boomgaars: “Het aanpakken van die risico’s is volledig terecht, de vraag is echter, of wat we nu doen het beste werkt.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Axel Boomgaars, fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen


De gemeente, politie en justitie steken al jaren veel geld en moeite in het bestrijden van wietplantages. Ook recentelijk is er weer een nieuw offensief gestart. En toch blijven de plantages maar bestaan. Boomgaars: “Het telen van wiet is volgens mij niet zozeer het probleem, maar wel het feit, dat het illegaal is. Meerdere burgemeesters roepen op om de teelt te reguleren en certificeren. Dan maak je Amstelveen veiliger en haal je het uit handen van criminelen. Dat scheelt geld en moeite, en het lijkt me veel logischer, je kan het immers gewoon legaal in coffeeshops kopen.”

Daarom heeft GroenLinks vragen gesteld aan de burgemeester naar hoeveel inzet de huidige aanpak kost, wat het oplevert en hoe ze aankijkt tegen het landelijke manifest van verschillende burgemeesters die wietteelt willen reguleren en certificeren. “Zolang de landelijke wetgeving regulering niet mogelijk maakt, steun ik de huidige aanpak, maar ik wil graag met de burgemeester kijken, of we de veiligheidsrisico’s niet op een betere manier aan kunnen pakken. Daarvoor zou Amstelveen zich bij de andere burgemeesters kunnen aansluiten,” - aldus Boomgaars.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS