Bijgewerkt: 3 juli 2022

GroenLinks-Amstelveen wil beter inzet voor de dierenambulance

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
17-07-2014

GroenLinks-Amstelveen wil, dat de diensten van de dierenambulance financieel beter geborgd worden door de gemeente. De Dierenambulance Amsterdam, die ook op Amstelveen rijdt, heeft recent in AT5 aangegeven, dat een faillissement dreigt. Oorzaken daarvan zijn halvering van subsidie geld en teruglopende donaties. GroenLinks wil, dat het College B en W van Amstelveen actief met de dierenopvang organisaties en de dierenambulance in overleg gaat en de reële kosten van diervervoer dekt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Honden in het Dierentehuis Amstelveen-Ouder-Amstel. Het dierentehuis opvangt thuisloze honden en katten. Het werkgebied van de organisatie is de gemeente Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn, Ronde Venen, Aalsmeer en Abcoude


De dierenambulance werkt met enkele betaalde krachten en heel veel vrijwilligers, donaties zijn een belangrijk onderdeel van de financiering. De dierenambulance vangt zwervende huisdieren en brengt ze naar een dierenopvang, maar zorgt er ook voor dat gewonde ‘wilde’ dieren naar de juiste locaties worden gebracht om te herstellen.

Gemeentes hebben een plicht om te zorgen voor adequate opvang van zwervende huisdieren, ze hebben eveneens een plicht om te zorgen, dat hulpbehoevende ‘wilde’ dieren afdoende zorg ontvangen. Tessa van Wijnen (raadslid GroenLinks): “Het is mooi, dat de dierenambulance gebruik kan maken van vele vrijwilligers en donaties, dat ontslaat gemeentes natuurlijk niet van hun eigen verantwoordelijkheid.”

GroenLinks wil, dat het college actief met organisaties in overleg gaat over, hoe subsidies voor dierenopvang, vervoer en zorg verdeeld worden en tot een kostendekkende kostprijs komt. GroenLinks ziet in de dierenambulance een onmisbare schakel van dierenwelzijn, een faillissement zou een fors verlies van kennis en kwaliteit betekenen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.