Bijgewerkt: 28 november 2022

GroenLinks-Amstelveen wil betere fietsvoorzieningen op Stadshart

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
03-03-2015

GroenLinks-Amstelveen pleit voor betere fietsvoorzieningen op het Stadshart. Bij de bibliotheek zijn kort geleden fietsrekken verwijderd, zonder dat daar alternatieve plekken voor zijn. GroenLinks wil parkeerplekken voor fietsers in de buurt van de voorzieningen rond het Stadsplein stimuleren en verrommeling tegengaan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Martin Kortekaas, gemeenteraadslid van GroenLinks-Amstelveen


Recentelijk zijn bij de ingang van de bibliotheek op het Stadsplein verschillende fietsenrekken verwijderd. Het waarom is onduidelijk. Afgelopen jaren zijn de fietsenrekken daar juist geplaatst om efficiënt en dichtbij de voorzieningen van het Stadshart fietsen kwijt te kunnen. GroenLinks-raadslid Martin Kortekaas: “Mensen willen met hun fiets dicht bij voorzieningen kunnen parkeren. Als je parkeren buiten de rekken wil voorkomen, moet je geen fietsrekken weghalen. Zonder voldoende en goede fietsrekken nemen de fietsen meer ruimte in en zorgt het voor meer verrommeling. GroenLinks wil fietsers zo goed mogelijk faciliteren.”

Juist de overkapping bij de bibliotheek werd als goede bescherming gezien tegen regen en wind. GroenLinks gaat bij de commissie Ruimte, Wonen en Natuur van 3 maart 20105 vragen stellen over, waarom de fietsrekken verwijderd zijn, wat er gedaan gaat worden om fietsers in het Stadshart goede voorzieningen te bieden en waar nieuwe fietsrekken zullen komen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.