Bijgewerkt: 5 juni 2023

GroenLinks-Amstelveen wil extra volkstuinen in de stad

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
06-10-2022

Volkstuinen bieden gratis geluk. Maar er zijn er veel te weinig. GroenLinks-Amstelveen vraagt de gemeente om extra volkstuinen. Raadslid Ilika Polderman stelde op 28 september 2022 scherpe vragen aan het College van B en W. Zij stelt vast dat de wachtlijsten voor de twee bestaande volkstuincomplexen zijn opgelopen tot verschillende jaren. Ze vraagt dan ook om een extra locatie voor volkstuinen. Op dit moment zijn er volkstuinen aan de Nesserlaan en aan Langs de Akker.

Foto Amstelveen
(Foto GroenLinks-Amstelveen - 2022)

Simon Lutz in de volkstuin

Simon Lutz burgerraadslid van GroenLinks heeft al 20 jaar een tuin in Amstelveen. Hij noemt zijn tuin een geluks-plek. De voordelen voor hem: 'Volkstuinen leveren verse groenten, biologisch verbouwd en alles! Een tuin van 100 vierkante meter levert genoeg op voor een huishouden van vier personen!' Bovendien zorgen volkstuinen voor biodiversiteit, doordat ze zo’n rijk bodem leven hebben. 'In mijn tuin zijn insecten te gast, maar ook kikkers en mollen, en heel veel vogels. Pure rijkdom.' Maar het belangrijkste voor Simon is het geluksgevoel: 'Niets is zo ontspannend als een ochtend met je handen in de aarde wroeten. Dat gun je iedereen.'

Foto Amstelveen
(Bron GroenLinks-Amstelveen - 2020)

Ilika Polderman raadslid van GroenLinks-Amstelveen

GroenLinks-Amstelveen heeft tijdens de raadsvergadering schriftelijke vragen ingediend. Ilika Polderman raadslid: 'Jaren wachten op een volkstuin is niet meer acceptabel. Wij vragen het college, nog een extra plaats aan te wijzen voor volkstuinen, en daar een nieuwe tuiniersvereniging aan de slag te laten gaan. Als je ziet wat volkstuinen betekenen voor de mensen, vraag ik eigenlijk om gratis geluk voor Amstelveense burgers.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.