Bijgewerkt: 16 augustus 2022

GroenLinks-Amstelveen wil meer schaduwrijke speeltuinen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
24-05-2021

GroenLinks-Amstelveen heeft aandacht gevraagd voor meer schaduw in de speeltuinen in Amstelveen.  Tijdens de bespreking van het collegevoorstel 'Gezond in Amstelveen' in de raadscommissie Burgers en Samenleving op 19 mei 2021 vroeg raadslid Ilika Polderman aandacht voor de speeltuinen die vaak vol in de zon liggen. 

'Voldoende bescherming van de zon door bijvoorbeeld schaduw is ontzettend belangrijk, zeker voor kinderen. En al helemaal nu we steeds vaker met hittegolven te maken hebben in de zomer. Mijn kinderen kunnen zich uren vermaken in de speeltuin. Doordat de speeltuinen vaak vol in de zon liggen, omringd door tegels, spelen ze dan uren in de volle zon' aldus Polderman. 

Foto Amstelveen
(Bron GroenLinks-Amstelveen - 2020)

Ilika Polderman raadslid van GroenLinks-Amstelveen woordvoerder van Cultuur, Sport, Jeugd, Jongeren


Dat kan beter volgens GroenLinks en de partij pleit voor meer aandacht voor schaduwplekken bij speeltuinen. Een strategisch geplaatste boom kan hiervoor een uitkomst zijn. Spelen in groen is goed voor de ontwikkeling en beschermt door schaduw tegelijkertijd tegen de UV straling. Eerder al vroeg GroenLinks aandacht voor meer groen op schoolpleinen met de motie 'Groenblauwe speel- en schoolpleinen' van raadslid Cheimaa Aouni. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.