Bijgewerkt: 3 mei 2024

GroenLinks-Amstelveen wil meer volkstuinen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
24-07-2023

Afgelopen woensdag 19 juli 2023 heeft de gemeenteraad van Amstelveen een, door GroenLinks ingediende, motie aangenomen, waarin wordt gevraagd meer volkstuinen in Amstelveen te realiseren.

Simon Lutz, burgerraadslid GroenLinks is blij dat het gelukt is: 'Ik heb al 20 jaar een volkstuin bij tuinvereniging Nesserlaan in Amstelveen en ik gun iedereen een eigen volkstuin. Niets is zo ontspannend als het met je handen in de aarde wroeten.'

Foto Amstelveen
(Foto GroenLinks-Amstelveen - 2022)

Simon Lutz burgerraadslid van GroenLinks-Amstelveen in de volkstuin

Beide Amstelveense volkstuinverenigingen hebben lange wachtlijsten. Dit is een bewijs dat dergelijke tuinen populair zijn. Bij ‘Langs de Akker’ zijn het vooral tuinen met een huisje, waar je in het seizoen kan blijven slapen. Veel mensen brengen hele weekenden en soms de hele zomer door op dit complex, waardoor een nieuwe community ontstaat.

Tuinen zijn sowieso ontmoetingsplekken voor iedereen merkt Simon Lutz op: 'Mensen lopen langs jouw stukje grond en maken een praatje bijvoorbeeld over wat je aan het kweken bent, een bijzondere plant of dat het een goed perenjaar is. Zo kom je in contact met allerlei soorten bewoners. Nederlanders, expats, jong en oud en dat is leuk. Je hebt dezelfde passie en dat verbindt. Wat ik ook ontzettend belangrijk vind, is dat er enorm veel biodiversiteit is op een volkstuinenpark. De aantallen insecten alleen al is gigantisch, maar er is veel meer. Laatst was ik het gras aan het knippen bij de sloot en vond er niet minder dan vier salamanders en een pad.'

Hij hoopt dat er snel extra plekken gerealiseerd kunnen worden al beseft hij wel dat er eerst stukjes grond gevonden moeten worden die geschikt zijn en die niet al zijn aangemerkt voor bijvoorbeeld woningbouw. In ieder geval heeft deze motie de dringende behoefte aan meer tuinen bij de gemeente op de kaart gezet.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.