Bijgewerkt: 12 juni 2024

GroenLinks-Amstelveen wil nominaties voor een Groen Lintje 2014!

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
14-04-2014

De fractie van GroenLinks roept Amstelveners op nominaties in te dienen voor een Groen Lintje. Dit is een jaarlijkse prijs die GroenLinks uitreikt aan personen, of instellingen die zich inzetten voor groene initiatieven in Amstelveen. Vanuit de genomineerden wordt een winnaar gekozen die het lintje rond 5 juni 2014 uitgereikt krijgt: Wereld Milieudag.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2013)

Het oorspronkelijke groene lint is een symbool, dat was gebruikt om steun te betuigen en bewustwording scheppen voor mensen die aan verschillende ziekten geleden in de 17de eeuw in Engeland. Later werd het groen lintje voor vele andere zaken gebruikt en sinds kort door GroenLinks, een progressief-socialistische Nederlandse politieke partij van linkse signatuur voor groene, milieuvriendelijke initiatieven


Het Groene Lintje is een jaarlijks terugkerende prijs voor mensen, of instellingen die zich inzetten op het gebied van groen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over natuur, milieu, landschap of dieren. De prijs werd vorig jaar uitgereikt aan de Amstelveense Bijenhoudersvereniging. Zij doen belangrijk werk om Amstelveen aantrekkelijk te houden voor bijen. Bijen zijn als natuurlijke bestuivers, onmisbaar in het groene Amstelveen. Stichting Beschermers Amstelland had het lintje ook al eens gewonnen. 

Ook dit jaar wil GroenLinks weer een lintje uitreiken. Raadslid Tessa van Wijnen: “Het is een  geweldige manier om groene, of duurzame initiatieven eens in het zonnetje te zetten. Veel Amstelveners zijn op de een, of andere manier bezig met Amstelveens groen, natuur of milieu. Zij leveren een heel waardevolle bijdrage aan de kwaliteit van Amstelveen. En die waardering laten we graag zien. ” Daarom de oproep aan iedereen: ken je iemand die een Groen Lintje verdient? Laat het ons weten!.

De nominaties kunnen gestuurd worden naar fractie@groenlinksamstelveen.nl. Daar graag vermelding van het wie, wat en waarom. De fractie kiest vervolgens wie de winnaar is en zal rond Wereld Milieudag op 5 juni de prijs uitreiken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.