Bijgewerkt: 7 september 2024

GroenLinks-Amstelveen wil onder de douche bij de Poel

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
21-07-2024

De raadsleden Fatumo Mahamed Farah en Simon Lutz van GroenLinks-Amstelveen hebben schriftelijke vragen gesteld aan het College B en W over het plaatsen van een douche aan de noordelijke Poeloever.

'Met het warmere weer op komst, zullen er zeker weer inwoners van Amstelveen gaan zwemmen in de Poel. Meestal komen ze naar de noordelijke Poel-oever om daar bij het kleine strandje met steiger te vertoeven'- legt Fatumo Mahamed Farah uit. 'Het is bekend dat de waterkwaliteit van de Poel niet altijd goed is. 'De gemeente is doende om die te verbeteren – maar dat gaat niet heel snel. Dat betekent dat ook deze zomer mensen gaan zwemmen in verontreinigd water' - vult Simon Lutz aan.

Foto Amstelveen
(Idee Amstelveenweb.com - 2024)

Een denkbeeldige stranddouche op de Poelsteiger

De gemeente zou dat zwemmen kunnen verbieden. Maar GroenLinks ziet bezwaren vanwege de handhaving. De gemeente kan het zwemmen afraden, maar ook dat zal niet werken: zodra er één zwemmer te water gaat, volgen er meer. Daarom stelt GroenLinks een realistische, haalbare en betaalbare oplossing voor: de gemeente zorgt ervoor dat mensen na het zwemmen kunnen douchen met schoon water. Dat beperkt de blootstelling aan schadelijke stoffen.

'Ik hoop dat het college dit ook zo ziet. Het is een oplossing die vrij snel te realiseren is'- zegt Fatumo Mahamed Farah. 'Uiteraard willen we iedereen er wel op wijzen dat het zwemmen in de Poel alleen voor geoefende zwemmers is. Er is daar geen toezicht'-zegt Simon Lutz. Voor mensen die niet kunnen zwemmen, kan een koude douche overigens een alternatief zijn om af te koelen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.