Bijgewerkt: 14 augustus 2022

GroenLinks-Amstelveen wil ook belastingadviseur voor minima

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
24-01-2010

In navolging van de Gemeente Delft wil de fractie van GroenLinks, dat ook in Amstelveen een belastingadviseur voor de minima wordt aangesteld. De gemeente Delft maakte vorige week bekend, dat de door de gemeente aangestelde belastingadviseur in amper een jaar tijd meer dan 400.000 euro heeft terugverdiend voor ruim duizend gezinnen met een laag inkomen. Dat geld hadden die gezinnen zonder zijn hulp waarschijnlijk laten liggen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Dorien Mijksenaar, raadslid voor GroenLinks-Amstelveen


GroenLinks-raadslid Dorien Mijksenaar pleit ervoor dat het Amstelveense college het voorbeeld van Delft overneemt. GroenLinks denkt dat een minima-adviseur ook veel voordeel op kan leveren voor inwoners van Amstelveen. ‘Zeker in crisistijd hebben de minima een extra steuntje in de rug hard nodig’, aldus Mijksenaar.

De Delftse belastingadviseur werd vorig jaar aangetrokken om mensen te helpen met een inkomen lager dan 130 procent van het minimum. Op zijn spreekuur verschijnen AOW'ers, werkende mensen, uitkeringsgerechtigden en kleine zelfstandigen (zzp'ers). Volgens de gemeente Delft hebben al veel mensen schulden kunnen afbetalen dankzij belastingteruggaven die ze aan de gemeentelijke belastingadviseur te danken hadden.

Mijksenaar: ‘Zo’n belastingadviseur verdient zichzelf dubbel en dwars terug. Het helpt mensen die een moeilijke situatie zitten sneller weer economisch zelfstandig op de been te komen.

Het bouwt prima voort op de belastingsadvisering die een aantal vrijwilligers in Amstelveen geven. Het aantal aanvragen voor uitkeringen stijgt snel in Amstelveen. Dit is volgens mij een prima manier om de nood van Amstelveners die het hard nodig hebben een beetje te ledigen. En als het goed gaat vermindert het de druk op het gemeentelijk sociaal stelsel.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.