Bijgewerkt: 3 juli 2022

GroenLinks-Amstelveen wil sneller hulp bij schulden

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
20-06-2016

Mensen zonder inkomen met problematische schulden moeten eerder geholpen worden. Nu moeten ze eerst wachten op de aanvraag van een uitkering, voordat ze terecht kunnen bij de schuldhulpverleningsorganisatie Balans. De gemeenteraad vraagt in een motie om binnen twee weken alvast een adviesgesprek te voeren met deze mensen.

Mensen zonder inkomen en met grote schulden zijn vaak afhankelijk van professionele hulp om uit deze situatie te komen. Ze komen niet in aanmerking voor een intake gesprek met de schuldhulpverleningsorganisatie Balans als zij geen inkomsten hebben. GroenLinks-raadslid Stieneke Kruijer: “Het gaat hier vaak om kwetsbare mensen die zo snel mogelijk professionele hulp moeten krijgen.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Stieneke Kruijer gemeenteraadslid van GroenLinks-Amstelveen


Het aanvragen van een uitkering duurt enkele weken. Daarna kan pas het officiële schulphulp traject worden gestart. Gemeenteraadslid Stieneke Kruijer van GroenLinks: “Deze mensen moeten in de periode van aanmelding tot het intake gesprek de mogelijkheid krijgen om met een professionele schuldhulp deskundige over hun schuldensituatie te spreken, zodat het maken van verdere schulden tot een minimum beperkt blijft.”

GroenLinks heeft samen met PvdA-, CDA-, VVD-, BBA-, OCA, SP- en D'66-Amstelveen een motie ingediend, waarin het college wordt opgeroepen mensen met schulden de mogelijkheid te bieden om binnen twee weken een adviserend gesprek te voeren. Voordat het hulptraject wordt ingezet, kan de situatie dan alvast worden geïnventariseerd en kunnen de mogelijkheden worden besproken om het verder oplopen van de schulden te voorkomen. Deze motie is tijdens de gemeenteraadsvergadering van 16 juni 2016 door de raad unaniem aangenomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.