Bijgewerkt: 25 juni 2024

GroenLinks-Amstelveen wil steun voor minima met huisdier

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
11-04-2016

Huisdierbezitters met een laag inkomen hebben soms moeite om de kosten voor de dierenarts te betalen. In Amsterdam loopt een proef, waarbij de gemeente een deel van de kosten op zich neemt. GroenLinks-Amstelveen heeft gevraagd, of deze regeling ook in Amstelveen kan worden ingevoerd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Stieneke Kruijer, gemeenteraadslid van GroenLinks-Amstelveen, woordvoerder Armoede tijdens de B en S commissievergadering op 6 april 2016


Uit onderzoek blijkt, dat mensen met weinig geld vanwege de kosten regelmatig te lang wachten om voor hun zieke huisdier de dierenarts in te schakelen. GroenLinks-raadslid Stieneke Kruijer: “Ook in Amstelveen zijn er mensen, die niet altijd in staat zijn de dierenartskosten voor hun zieke huisdier te betalen. Zowel voor de baas, als uit oogpunt van dierenwelzijn is dit een onwenselijke situatie.” In Amsterdam loopt tot september 2016 een proef, waarbij Amsterdammers met een laag inkomen en een Stadspas een korting kunnen krijgen van € 37,- op een consult bij de dierenarts. De dierenambulance Amsterdam voert deze regeling uit.

Stieneke Kruijer heeft de wethouder gevraagd, of zij wil onderzoeken, of deze regeling ook in Amstelveen mogelijk is. Wethouder Veeningen heeft aangegeven, dat zij bereid is na de proefperiode, afhankelijk van de resultaten, te overwegen eenzelfde soort arrangement in Amstelveen op te zetten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.