Bijgewerkt: 16 augustus 2022

GroenLinks-Amstelveen wil veilige speelplekken

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
20-01-2015

Woensdag 2 december 2014 riep wethouder Raat op RTVA op om bij hem te komen als Amstelveners de veiligheid van buurtspeeltuintjes, of speelveldjes willen verbeteren. GroenLinks is blij met de aandacht voor veiligheid en speelveldjes, maar wil ook, dat al bekende onveilige speelveldjes worden aangepakt.

Bewoners in Westwijk hadden eerder zorgen over veiligheid bij een buurtspeelveldje geuit. De gemeente heeft daar toen een haag van struiken omheen gelegd om te voorkomen, dat kinderen te makkelijk de straat op rennen. GroenLinks vind het belangrijk, dat speelvoorzieningen aansluiten bij de wensen en behoeftes van de buurt, maar wil dat graag voor heel Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Tessa van Wijnen, gemeenteraadslid van GroenLinks-Amstelveen


Tessa van Wijnen: ‘Wat ons betreft moeten alle kinderen in Amstelveen veilige speelvoorzieningen in de buurt krijgen.’ In juni 2014 hebben omwonenden bij de hoek Sint Philipsland en Van Heuven Goedhartlaan een petitie ingediend, waarbij zij de gemeente verzochten voetbaldoeltjes op hun speelveldje te plaatsen. De gemeente heeft dat geweigerd om twee redenen: de eerste was, dat het speelveldje voor meerdere soorten spel geschikt moest blijven, de tweede dat het er niet veilig genoeg zou zijn.

Tessa van Wijnen: ‘Het is raar als de gemeente mensen niet wil helpen bij hun speelveldje, omdat het te onveilig zou zijn. Dan moet je niet je handen ervan aftrekken, maar de bewoners juist helpen het spelen veiliger te maken.’ De omwonenden bij Sint Philipsland en Van Heuven Goedhartlaan hebben ideeën voor het verbeteren van de veiligheid in de omgeving van het speelveldje en lichten deze graag toe. GroenLinks wil graag weten, of er opnieuw naar de situatie bij Sint Philipsland gekeken kan worden en of er meer speelveldjes zijn, waarvan bekend is dat ze eigenlijk niet veilig zijn. De vragen zullen woensdag 21 januari 2015 in de commissie Burgers en Samenleving gesteld worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.