Bijgewerkt: 2 december 2021

GroenLinks-Amstelveen wil zonnepanelen op gemeentehuis

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
22-05-2012

De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad is zeer enthousiast over de deelname van de Gemeente Amstelveen aan de actie 'SamenZonneEnergie', waarmee burgers en bedrijven gezamenlijk goedkoop zonnepanelen in kunnen kopen. GroenLinks hoopt, dat de gemeente niet alleen anderen gaat aansporen, maar ook zelf het goede voorbeeld gaat geven.

 GroenLinks-raadslid Albert Maarse gaat wethouder Groot daarom aansporen om ook op het dak van het gemeentehuis zonnepanelen te leggen. De actie SamenZonneEnergie is een initiatief van de Heerhugowaardse GroenLinks-wethouder Christiaan Kwint. Hij motiveerde zijn collega wethouders in 19 andere Noord-Hollandse gemeenten om mee te doen aan de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen. Op deze wijze kunnen de zonnepanelen tegen een heel scherpe prijs aangeschaft worden.

Raadhuis Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Het futuristische raadhuis van Amstelveen met zonnepanelen op het dak, zoals dat GroenLinks graag wil


GroenLinks-raadslid Albert Maarse zegt verheugd te zijn, dat ook de Amstelveense CDA-wethouder Jan-Willem Groot zich aangesloten heeft. ‘Het College laat hiermee zien, dat ook Amstelveen echt werk maakt van duurzame energie. Investeren in duurzaamheid is niet alleen heel mooi voor je idealen, maar ook heel slim voor je portemonnee.’

Maarse wijst erop, dat bovendien ook in het onlangs gesloten Lente-akkoord is afgesproken, dat de BTW voor zonnepanelen verlaagd wordt van 19% naar 6%. ‘Met de almaar stijgende energieprijzen verwacht ik, dat deze actie nu echt een groot succes kan worden’.

Maarse hoopt wel, dat de gemeente niet alleen burgers en bedrijven gaat aansporen om tot aanschaf van zonnepanelen over te gaan, maar zelf ook het goede voorbeeld zal geven. ‘Als de boodschap is, dat investeren in zonnepanelen echt loont, dan moet dat natuurlijk ook blijken uit het eigen gedrag van de gemeente’, - aldus Maarse.

Hij verwacht dan ook ,dat in de komende kadernota middelen gereserveerd zijn om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen voor op het dak van het gemeentehuis. ‘Zo niet, dan zullen we het College vragen alsnog de daad bij het woord te voegen’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS