Bijgewerkt: 21 juli 2024

GroenLinks- en PvdA-Amstelveen sloten verkiezingscampagne af

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks- en PvdA-Amstelveen
20-11-2023

Met een gezellige bijeenkomst in Uilenstede hebben de Amstelveense afdelingen van GroenLinks en PvdA hun verkiezingscampagne afgelopen zondag 19 november 2023 afgesloten in Il Caffé op Studentencampus Uilenstede. De actieve leden keken terug op een goede campagne. ‘We hebben samengewerkt alsof we nooit anders gedaan hebben,’ zei PvdA-afdelingsvoorzitter Ad Verkleij in zijn toespraakje.

Lennart de Looze, fractievoorzitter van GroenLinks in de Amstelveense gemeenteraad, ging in op het standpunt van de partij over Schiphol: ‘Ook op dit moment valt de aanpak weer stil. Wij gaan ervoor zorgen dat de overlast echt wordt teruggedrongen, ook hier op Uilenstede.’ Marijn van Ballegooijen, wethouder in Amstelveen (PvdA), wees op zijn beurt op het beleid rondom wonen. ‘Wie zeker wil weten dat er iets gedaan wordt aan de enorme woningnood, stemt op ons,’ stelde hij.

Foto Amstelveen
(Foto GroenLinks-Amstelveen - 2023)

Campagneafsluiting GroenLinks- PvdA-Amstelveen op Uilenstede. Vlnr.: Simon Lutz, campagneleider (GroenLinks), Lennart de Looze, fractievoorzitter GroenLinks, Thijs Reuten, Europarlementari?r (PvdA), Marijn van Ballegooijen, wethouder Amstelveen (PvdA), Rosalie Bouwman, raadslid PvdA, Tom van der Lee, Tweede Kamerlid (GroenLinks), Fatumo Farah, raadslid GroenLinks en Tim Wagelaar, lid van Provinciale Staten van Noord-Holland (PvdA)

Op de bijeenkomst spraken ook Europarlementariër Thijs Reuten (Pvda) en Tweede Kamerlid Ton van der Lee (GroenLinks). Zij wezen erop dat het Centraal Planbureau positief oordeelt over de financiële haalbaarheid van het verkiezingsprogramma van GroenLinks-PvdA. ‘Wij maken het verschil als het gaat om armoedebestrijding,’ aldus Reuten. ‘Werkenden houden bij ons meer over,’ vulde Van der Lee aan.

Van der Lee en Reuten beantwoordden ook vragen van het publiek. Hoe bereikt GroenLinks-PvdA de jongere kiezer? Van der Lee vond dat de partij zich in elk geval op de jongeren moeten richten: ‘We weten uit onderzoek dat jongeren linkser stemmen dan oudere kiezers.’ Reuten wees erop dat thema’s die belangrijk zijn voor jongeren, zoals het klimaat en wonen, precies kernpunten zijn waarop GroenLinks-PvdA de beste plannen heeft.

Alle campagnevoerders erkennen dat de strijd spannend is. ‘Maar het komt goed,’ was toch het overheersende gevoel. ‘Nog twee dagen knallen!’ De avond werd vrolijk afgesloten door de Utrechtse jazzband Tzigane Jazz.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.