Bijgewerkt: 28 november 2021

GroenLinks en SP-Amstelveen halen 2310 handtekeningen op voor Zorg

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
17-06-2015

FNV en CNV startten op 1 mei 2015 de volkspetitie Red de Zorg. In Amstelveen hebben de lokale afdelingen van SP en GroenLinks zich ingezet om deze actie tot een succes te maken. Daarbij was er steun van medewerkers van Ons Tweede Thuis die zich ook hard ingezet hebben om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. De eindstand voor deze groep is 2310 handtekeningen, die meegenomen worden naar Den Haag waar zij op 19 juni aangeboden worden aan staatssecretaris Van Rijn.

Foto Amstelveen
(Bron SP-Amstelveen - 2015)

Demonstratie 'Strijd voor Zorg'


Coördinator van de actie en medewerker OTT Det van Kessel: “Landelijk staat het officiële cijfer sinds 27 mei op meer dan 300.000. Red de zorg was in Amstelveen ook zeer succesvol, talloze reacties van mensen die hun steun uitspraken voor het redden van een van de basisbehoeftes van de mens, de Zorg. Ik weet, dat behalve door ons er in Amstelveen nog meer handtekeningen opgehaald zijn, dus de stand voor de gemeente Amstelveen is alleen maar hoger.”

GroenLinks raadslid Stieneke Kruijer: “Toen het verzoek voorbij kwam om deze actie te steunen aarzelde ik geen moment. Er gebeurt zo veel in de zorg, en de mensen, waar het om gaat, zij die zorg nodig hebben en zij die op de werkvloer werken die worden vergeten! Nu ik terugkijk op de reacties van de mensen in de straat word ik nog warm. Het is duidelijk, ook Amstelveen wil een ander zorgbeleid, waar de mensen weer centraal staan!”

SP Fractievoorzitter Joep van Erp: “In eendrachtige samenwerking met GroenLinks en zorgmedewerkers met name die van Ons Tweede Thuis hebben we niet alleen handtekeningen opgehaald, maar ook de mensen in Amstelveen bewuster gemaakt van alles wat er speelt in de zorg. Het gaat mis met de PGB’s, er zijn nog steeds veelverdieners in de zorg en tijdens de actie werd nog bekend, dat 2 miljard overgehouden is vorig jaar, ondertussen zijn er ook in Amstelveen zorgmedewerkers ontslagen en is bijvoorbeeld de verbouwing van Olmenhof niet doorgegaan. Daarom ook vanuit Amstelveen het duidelijke signaal: Van Rijn grijp in!”

De Amstelveense handtekeningen zijn overgedragen aan de FNV. Die zal tijdens een zorgdebat op vrijdag 19 juni 2015 in Den Haag de handtekeningen overhandigen aan de staatssecretaris. Tijdens het zorgdebat kunnen alle politieke partijen reageren op het overweldigende succes van deze handtekeningenactie. Ook zal dan de landelijke eindstand bekend gemaakt worden.

Het zorgdebat vindt plaats op de Hofplaats te Den Haag van 12.30 tot 15 uur. FNV zet gratis busvervoer in o.a. vanuit Amsterdam. Aanmelden en meer informatie via www.fnvvoorzorg.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS