Bijgewerkt: 3 december 2021

GroenLinks inspraak over het nieuwe Wegencategoringsplan

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
12-02-2013

Afgelopen woensdag 6 februari 2013 heeft GroenLinks-Amstelveen in de gemeenteraad zowel het nieuwe Wegencategoringsplan (van 50km naar 30 km), als enkele uren later het initiatiefvoorstel van het CDA over hetzelfde onderwerp (van 30km weer naar 50 km) besproken. Hierbij het betoog van GroenLinks naar aanleiding van dit initiatief:

Voorzitter,

Heel vaak begin ik met te zeggen, dat we het er in de commissie uitvoerig over hebben gehad. In dit geval zou dat pertinente onzin zijn. In de commissie ging het er namelijk vooral over, of we het er nog wel over moesten hebben eb vervolgens bleek, dat de indienende partijen eigenlijk helemaal geen zin hadden om het erover te hebben. En voorzitter, dat heeft me ontzettend verbaasd.

groenlinks Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Sander Mager, fractievoorzitter en Tessa van Wijnen, raadslid van GroenLinks-Amstelveen tijdens de raadsvergadering op 6 februari 2013


Het heeft me verbaasd om twee redenen, Allereerst, omdat je je af kan vragen, waar we eigenlijk mee bezig zijn als we ons uitgebreid schriftelijk laten informeren en dan de antwoorden klakkeloos naast ons neer smijten. De antwoorden geven immers duidelijk aan, dat waar je over de maximum snelheid op de Graaf Florislaan nog kan discussiëren, dit over de snelheid op Zonnestein echt niet aan de orde is.

Hier is voor de senioren in de ouderenwoningen met veel moeite een oplossing gevonden die het voor hen mogelijk maakt veilig over te steken. Hier staat, ondanks dat het volgens sommigen niet waar is, een sportzaaltje waar kinderen naar toe fietsen, zonder dat er een fietspad is en zonder dat er een veilige oprit voor hen is.

Tijdens de bespreking in RWN werd D66 en GroenLinks nog verweten, dat wij het CDA beter hadden moeten informeren over de investeringen die reeds waren gedaan ten behoeve van verkeersveiligheid. Ik wil nu niet ingaan op de volle omvang van deze onzin, maar het CDA kan nu niemand verwijten, dat zij het niet wisten. Het is hen schriftelijk uitgebreid medegedeeld. De keuze van het CDA om hier 50 km te rijden betekent voor jongeren en ouderen direct dat wij, als gemeenteraad, een onveilige situatie voor hen creëren.

Daarmee maak ik een mooie brug naar de tweede reden, waarom dit voorstel mij verbaast. En dat zit hem dan in de brede steun die dit voorstel krijgt. Steun van de ChristenUnie, die zich altijd heeft uitgesproken voor veiligheid van met name jongere en ouderen, die zich altijd heeft uitgesproken voor veilig fietsverkeer. Steun ook van de VVD.

Een partij die al jaren hamert op duidelijkheid op de Beneluxbaan, geen 50 70 50 70. We zijn het volmondig eens met de VVD, dat duidelijkheid synoniem is met veiligheid. Het moet voor automobilisten duidelijk en eenvoudig te zien zijn, hoe hard ze mogen rijden. Dat maakt op Zonnestein de keuze voor 50 30 50 volkomen onbegrijpelijk.

Voor GroenLinks is duidelijk, dat niemand er beter van wordt 50 km te rijden op Zonnestein. Niet de ouderen die daar wonen, niet de jongeren die daar sporten, niet de fietsers die gebruik maken van deze weg en bovenal niet de automobilisten die daar rijden. De gemak van de hogere snelheid op de hooguit paar honderd meter, die Zonnestein daar nog is, valt nauwelijks in reistijdwinst uit te drukken.

Voorzitter,

Daar zou ik graag mee af willen sluiten. Mocht iemand het zich nog afvragen….GroenLinks zal dit voorstel niet steunen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS