Bijgewerkt: 3 december 2021

GroenLinks is tegen snoepautomaten in de bus

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
24-01-2012

GroenLinks-Amstelveen maakt zich zorgen over het plaatsen van snoepautomaten in bussen. Connexion heeft aangekondigd bij wijze van proef snoepautomaten in bussen te gaan plaatsen. Deze automaten zullen onder andere chocolade en ontbijtkoek bevatten en ook enkele Amstelveense bussen zullen zo'n automaat krijgen.

van Wijnen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Tessa van Wijnen, raadslid van GroenLinks-Amstelveen


GroenLinks vindt dit een zorgelijke ontwikkeling. Overgewicht is een serieus probleem onder de jeugd en veel jongeren gaan ook met de bus naar school. Als zij dagelijks naast een snoepautomaat moeten zitten is de verleiding wel erg groot, daar ook iets uit te halen.

Dat is niet wat wij willen met openbare voorzieningen. GroenLinks vindt dat als er echt automaten in de bussen komen te staan, deze automaten tenminste gezonde alternatieven moeten bieden. Gezonde snacks worden  ook door volwassenen gewaardeerd. Automaten mogen zeker niet ten koste gaan van zitplaatsen. GroenLinks zal de wethouder vragen hierover in overleg te gaan met Connexxion en eventueel de Stadsregio.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS