Bijgewerkt: 7 december 2021

GroenLinks kamerlid in gesprek over Schiphol in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
29-01-2018

GroenLinks kamerlid Suzanne Kröger gaat GroenLinks-Amstelveen helpen om met de bewoners in gesprek te gaan over Schiphol en andere onderwerpen. De partij wil, dat de overlast van Schiphol beperkt wordt. En waarschuwt, dat door de keuzes die Schiphol wil maken die overlast alleen maar dreigt toe te nemen. Tweede Kamerlid Suzanne Kröger is voor GroenLinks onder andere woordvoerder luchtvaart.

Foto Amstelveen
(Foto Maarten Kools - 2017)

Suzanne Caroline Kröger (1976) is een politicoloog, activist en sinds de verkiezingen van 2017 Tweede Kamerlid voor GroenLinksOp zaterdag 3 februari 2018 bezoekt zij Amstelveen om samen met de fractie en vrijwilligers van GroenLinks-Amstelveen in de wijk Randwijck met de bewoners te spreken over Schiphol en andere zaken die de Amstelveners bezighouden. Kröger heeft vorige week in Den Haag gevraagd om bij het verlenen van landingsrechten voorrang te geven aan schonere en stillere vliegtuigen. GroenLinks fractievoorzitter Martin Kortekaas: 'Het voorstel van Suzanne Kröger kan ook in Amstelveen gaan helpen om de overlast van Schiphol te beperken.'

Foto Amstelveen
(Foto Katja Mali - 2018)

Martin Kortekaas fractievoorzitter van GroenLinks-AmstelveenGroenLinks-Amstelveen zet zich in voor een gezonde leefomgeving in Amstelveen. Het verkeer op de A9 en de 500.000 vluchten per jaar op Schiphol dragen in belangrijke mate bij aan de geluidsoverlast en de slechte luchtkwaliteit. 'Schiphol kan echt niet verder groeien, 500.000 vluchten per jaar is echt over de grens van wat de regio aankan' - aldus Martin Kortekaas. Suzanne Kröger voert in de Tweede Kamer ook het verzet tegen de laagvliegroutes op de luchthaven Lelystad aan. GroenLinks Amstelveen waarschuwt, dat het verplaatsen van toeristenvluchten van Schiphol naar Lelystad niet tot minder overlast in Amstelveen zal leiden. Want Schiphol zal de ruimte die dan ontstaat onmiddellijk benutten voor zakenvluchten die alleen maar meer overlast in Amstelveen gaan geven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.