Bijgewerkt: 25 juni 2024

GroenLinks prestatie-afspraken Eigen Haard gemiste kans

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
11-09-2012

Dinsdag 4 september 2012 zijn de prestatie afspraken tussen Eigen Haard en de gemeente Amstelveen in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur besproken. GroenLinks vond de afspraken in zijn algemeen een gemiste kans. Er verdwijnen sociale huurwoningen en er wordt veel te weinig gedaan voor de middeninkomens.

De langverwachte prestatie afspraken tussen woningbouwcorporatie Eigen Haard en de gemeente Amstelveen zijn afgelopen zomer rondgekomen. De komende jaren, tot 2016, zullen er ongeveer 300 sociale huurwoningen geliberaliseerd worden of in de verkoop komen. Nieuwe nieuwbouwplannen voor sociale huurwoningen worden niet meer ontwikkeld.

wijnen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Tessa van Wijnen, raadslid van GroenLinks-Amstelveen


Van de te liberaliseren huurwoningen zal qua huur, slechts de helft bereikbaar zijn voor de middeninkomens. Van de te verkopen sociale huurwoningen is het nog onduidelijk, of en hoe die bereikbaar zullen worden voor middeninkomens.

GroenLinks-Amstelveen wil meer woningen voor middeninkomens en een adequate voorraad sociale huurwoningen behouden. Als er sociale huurwoningen in de vrije sector belanden, of worden verkocht, zou er aan de andere kant dus bijgebouwd moeten worden. Dan creëer je echt doorstroming.

GroenLinks had in de prestatie afspraken tevens veel meer concrete maatregelen terug willen zien voor de middeninkomens. Tessa van Wijnen: Als er van de te liberaliseren woningen slechts 50% bereikbaar blijft voor middeninkomens, is dat natuurlijk volstrekt onvoldoende. Dat had veel meer moeten zijn.

GroenLinks vindt het jammer, dat ook de manieren om de te verkopen huurwoningen betaalbaar te houden nog niet concreet zijn. Er worden een aantal manieren voorgesteld, maar welke het gaat worden en of dat ook echt wel kan, blijft onduidelijk.

Er zijn eveneens afspraken gemaakt over duurzaamheid en leefbaarheid van woningen en wijken. Tessa van Wijnen: 'Daar zijn we natuurlijk altijd blij mee en gelukkig, zijn Amstelveners over het algemeen al erg tevreden over hun wijk'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.