Bijgewerkt: 2 december 2021

GroenLinks start campagne tegen overlast Schiphol

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks
15-03-2015

Door het compromis over de groei van Schiphol moeten omwonenden de komende jaren rekenen op meer geluidsoverlast dan voorheen was afgesproken. Ook maakt GroenLinks zich ongerust over, wat de groei betekent voor de luchtkwaliteit en gezondheidseffecten. GroenLinks wil, dat de provincie zich sterk maakt voor de leefbaarheid van de inwoners. 

Foto Amstelveen
(Foto GroenLinks-Amstelveen - 2015)

GroenLinks actievoerders in het Stadshart Amstelveen


Op zaterdag 13 maart 2015 om 13.00 uur voerde Alwin Hietbrink, lijsttrekker van GroenLinks Noord-Holland, samen met andere GroenLinksers uit de provincie op het Stadshart in Amstelveen campagne voor een gezonde leefomgeving. Hietbrink: “GroenLinks is niet tegen Schiphol, maar wel tegen verdere afbraak van de leefbaarheid van Amstelveen en andere gemeenten. Dat betekent, dat Schiphol volgens ons alleen verder mag groeien als dit gepaard gaat met concrete vermindering van vervuiling en lawaai. Nu al kunnen velen in de zomer niet rustig in de tuin, of op hun balkon zitten, en recent is gebleken, dat gemeenten rondom Schiphol te maken krijgen met hoge hoeveelheden ultra fijn stof in de lucht, waarvan de gezondheidseffecten nu onderzocht worden.”

Gemeenten rond Schiphol kunnen niet in hun eentje strijden voor schone lucht en minder herrie, daar is een sterke provincie voor nodig. Hietbrink: “GroenLinks zet zich er voor in, dat economische groei hand in hand gaat met natuur, milieu en leefomgeving in de provincie.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS