Bijgewerkt: 28 november 2021

GroenLinks vindt besluit deel Stadshart niet slopen fijn, maar…

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
13-06-2013

GroenLinks-Amstelveen vindt het ontzettend fijn, dat aan de onzekerheid voor bewoners en omwonenden van de Schilderbuurt een einde is gekomen! Wie dacht, dat bewoners geen invloed hebben op plannen in Amstelveen, weet vanaf nu beter. Alleen al vanwege de manier waarop B en W met bewoners is omgegaan is het volgens GroenLinks volledig terecht, dat het plan nu van tafel is.

boomgaars Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Axel Boomgaars, fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen


Maar de uitleg, dat het College 'goed naar de bewoners geluisterd heeft' is in dit licht natuurlijk enorm brutaal. Het College is zich gewoon te pletter geschrokken van het enorme verzet en heeft met knikkende knieën de aftocht geblazen. Dit besluit is voor bewoners heel goed, maar de hele gang van zaken is wel volstrekt bizar en amateuristisch.

Zo mag je absoluut niet met bewoners omgaan, maar zo ga je ook niet met een belangrijke economische partner om. Het College heeft veel relaties volstrekt onnodig beschadigd. Bij veel mensen zal het vertrouwen volledig weg zijn. Dat is voor een gemeentebestuur heel, heel slecht.

Het besluit van het College om dit voorstel aan de raad voor te leggen was nota bene een unaniem besluit van het College. Er heeft geen een wethouder, ook niet wethouder Raat (die volgens de krant een week later opeens mordicus tegen deel van de plannen is), of wethouder Koops (wiens partij nu roept dat de ChristenUnie vanaf het begin volstrekt tegen was) goedkeuring onthouden aan dit plan.

Het College presenteerde dit plan zelfs oorspronkelijk als een 'unieke kans', waar ze heel blij mee was. Een week later was die eenheid ineens volstrekt zoek. En nu bijna doen, alsof het plan een onbetekenend luchtballonnetje was is niet goed te praten, zowel voor bewoners als Unibail Rodamco. Beiden zijn speelbal van een heel beroerd politiek spel.

GroenLinks is ontzettend blij, dat er geen woningen gesloopt worden. Daarmee is een heel slecht deel uit de plannen voor het Stadshart van tafel. We hopen, dat alle goede delen wel overeind blijven. Dat zal in deze moeilijke situatie met verstoorde relaties en verdwenen vertrouwen nog een helse klus worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS