Bijgewerkt: 30 november 2021

GroenLinks vindt, dat in Amstelveen verkeerde keuzes worden gemaakt in het woonbeleid

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
11-03-2016

GroenLinks vindt, dat Amstelveen de verkeerde keuze maakt door in de Woonagenda prioriteit te geven aan midden- en hoge inkomens in plaats van de grote problemen in de sociale sector aan te pakken. Ook ontbreken een daadkrachtige aanpak om Amstelveense woningen energiezuinig te maken en concrete maatregelen om doorstroming op gang te brengen.

Het college van B en W maakt in de Amstelveense Woonagenda 2015-2018 een keuze voor de midden- en hogere inkomens en ziet doorstroming vanuit de sociale sector als enig wondermiddel om de grote problemen op de woningmarkt te lijf te gaan. GroenLinks-Amstelveen wil, dat de voorraad sociale huurwoningen op peil blijft en dat de huren betaalbaar blijven. Martin Kortekaas van GroenLinks-Amstelveen gemeenteraadslid: “Amstelveen laat kwetsbare groepen in de kou staan met beleid, dat al jaren niet werkt en waarbij de wachttijden voor mensen die een sociale huurwoning zoeken alleen maar verder oplopen.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Martin Kortekaas raadslid in gesprek met fractievoorzitter Axel Boomgaars van GroenLinks-Amstelveen, naast gemeenteraadslid Tessa van Wijnen voor de gemeenteraadsvergadering begint op 3 februari 2016


De Amstelveense GroenLinksfractie wil meer maatregelen voor het energiezuinig maken van de woningvoorraad. In de Woonagenda staat alleen voor de corporatiewoningen een ambitie voor verduurzaming en daarvan heeft eigenaar woningcorporatie Eigen Haard al laten weten die niet te gaan halen. “GroenLinks strijdt er voor, dat er voor alle sectoren op de woningmarkt ambitieuze doelstellingen komen, zodat de energierekening omlaag kan gaan”, aldus Martin Kortekaas.

BBA diende samen met GroenLinks-Amstelveen en andere partijen het enige aangenomen amendement in om bebouwing in de groene en open Bovenkerkerpolder tegen te houden. De motie die GroenLinks samen met SP en PvdA indiende om de wachttijden voor een sociale huurwoning korter te maken, haalde het niet. Unaniem was de steun in de gemeenteraad voor de motie van D66-Amstelveen en anderen die meer vaart in de gewenste doorstroming wil brengen door het bouwen van relatief goedkope koop- en huurwoningen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS