Bijgewerkt: 8 december 2021

GroenLinks vindt de 2de plek van Amstelveen bij Entente Florale mooi

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
26-09-2013

GroenLinks-Amstelveen vindt het jammer, dat de titel 'Groenste stad van Nederland' aan Amstelveen haar neus voorbij gaat, maar vindt een tweede plek ook mooi. Volgens de partij heeft Amstelveen laten zien flink met groen bezig te zijn, maar blijft aandacht nodig.

Groene Stad Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2013)

Een idyllische schilderij 'Zomer aan de Amstel' gemaakt in opdracht van de gemeente Amstelveen voor de wedstrijd Entente Florale 2013


Verlies is volgens GroenLinks niet het einde van de wereld. Toen meedoen aan de wedstrijd overwogen werd, gaf de partij al aan, dat het hen niet om de prijs op zich ging. GroenLinks-fractievoorzitter Axel Boomgaars: ‘Wij geven niet zozeer om hoge noteringen in lijstjes, maar wel om het feit, dat we een stad hebben die inhoudelijk goed met groen bezig is.

Deze wedstrijd was ook een moment om te inventariseren wat we precies doen en wat beter kan. Dat sloot ook prima aan bij onze inzet om de biodiversiteit (een rijke hoeveelheid aan verschillende soorten planten en dieren) in de stad te verhogen.’ Uiteindelijk is de hele wedstrijd een goede promotie geweest voor het Amstelveense groen zowel binnen als buiten de gemeente.

boomgaars Stad Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Axel Boomgaars, fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen tijdens de raadsvergadering op 25 september 2013


De partij vindt het wel zeker jammer, dat Amstelveen met 0,1 punt verloren heeft van Groningen. Boomgaars: ‘Het zou een mooie kroon op onze gemeente zijn. Inzet op groen is ontzettend belangrijk voor de sfeer en leefbaarheid van je stad. Daar zijn we in Amstelveen dagelijks mee bezig, dus ook complimenten aan alle mensen en instellingen die zich hebben ingezet, want een tweede plek is ook niet niks.’

De jury gaf ook verbeterpunten. Amstelveen besteed bijvoorbeeld niet bijzonder veel aandacht aan duurzaamheid en zou wat behoudend zijn. Dat zijn zaken waar GroenLinks ook ruimte ziet voor verbetering. ‘Amstelveen kan wat ons betreft ook een stuk ambitieuzer op het gebied van duurzaamheid en groen gaat ook voor ons verder dan mooie parken en lanen, maar om voortdurende aandacht voor mens, dier en natuur. Wat ons betreft komt er meer aandacht voor die aspecten.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.