Bijgewerkt: 25 mei 2024

GroenLinks wil aandacht voor de Scholendagkaart

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
11-07-2011

GroenLinks-Amstelveen wil aandacht voor de Scholendagkaart van het GVB en vraagt woensdag 13 juli 2011 tijdens de Raadsvergadering, of het College scholen op deze kaart kan attenderen.

Het blijkt, dat scholen schoolreisjes naar Amsterdam soms vermijden, omdat ze deze lastig te organiseren vinden. Het is moeilijk ervoor te zorgen, dat alle leerlingen een voldoende opgeladen OV chipkaart meenemen en netjes in- en uitchecken. Zeker met de metro kan dat voor problemen zorgen.

van Wijnen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Tessa van Wijnen raadslid GroenLinks-Amstelveen


Tessa van Wijnen: “Het College trekt veel geld uit voor het onderwijs, we vinden het als gemeente belangrijk, dat onze scholen bijzonder dingen kunnen blijven doen. Daar hoort ook bij, dat je bestaande mogelijkheden voldoende onder de aandacht brengt.”

De GVB Scholenkaart vergemakkelijkt het om als school een uitje met het GVB OV te ondernemen. Het is niet altijd een optie om op de fiets de stad in te gaan, voldoende rijdende ouders moeten maar net voorhanden zijn.

Het zou natuurlijk pas echt mooi zijn, als ook andere vervoerders in de regio Scholenkaarten zouden hebben. Dat is vooralsnog niet het geval. Eind van het jaar worden de resultaten van het Eindbeeld-project bekend, waarin de OV chipkaart wordt geëvalueerd. Het lijkt erop, dat daar een algemenere oplossing voor scholen en bedrijven bij zal zitten.

Tessa van Wijnen: Aangezien, dat toekomstmuziek is en wij het belangrijk vinden, dat scholen ook nu de weg naar het OV goed kunnen vinden, hopen we dat het College ingaat op onze vraag.

Scholendagkaart?

Scholen en kinderdagverblijven kunnen voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud en hun begeleiders Scholendagkaarten aanschaffen. Met deze kaart kan voor 2 euro een dag lang bij GVB worden gereisd. De kaarten worden per 50 stuks verkocht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.