Bijgewerkt: 28 november 2021

GroenLinks wil handhaven in de Bovenkerkerpolder

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
12-10-2010

De Provincie Noord-Holland is naar de voorzieningenrechter gestapt om een verzoek tot handhaving af te dwingen bij Amstelveen. Het verzoek tot handhaving betreft de aanleg van een golfbaan in de Bovenkerkerpolder.

De voorzieningen rechter had al eerder uitgesproken aanleg op te schorten tot er een uitspraak was op de bodemprocedure die LNV, VROM, Provincie Noord-Holland en Stichting Beschermers Amstelland tegen Amstelveen hadden aangespannen.

De gemeente Amstelveen hecht kennelijk niet zoveel waarde aan de eerdere uitspraak van de voorzieningenrechter en laat de initiatiefnemer van de golfbaan gewoon zijn gang gaan. GroenLinks denkt daar anders over en wil handhaving.

Golfcentrum Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het terrein van het 'Golfcentrum Amsteldijk' tijdens de open dag op 25 september 2010


Tessa van Wijnen, raadslid GroenLinks: “We zijn blij dat de Provincie naar de voorzieningenrechter is gegaan om handhaving af te dwingen. Uniek landschap wordt aangetast, terwijl er nog een rechtszaak loopt. Dat is straks niet meer terug te draaien.”

Op de aanpak van het College in deze is ook wel wat aan te merken. De relatie met de Provincie komt verder onder druk te staan, terwijl de uitspraak op de bodemprocedure waarschijnlijk niet lang meer op zich laat wachten. Het is constructiever nu te handhaven, dan op de valreep nog procedure op procedure te stapelen.

Het is teleurstellend, dat de ChristenUnie geen stevigere vuist maakt voor handhaving, vooral omdat zij zich in het verleden tegen de golfbaan heeft uitgesproken. De ChristenUnie moest zich echter eerst nog informeren over het standpunt van het College, waarvan zij zelf deel uit maakt. Dit bleek uit vragen die de CU afgelopen raadsvergadering stelde.

Christen Unie fractievoorzitter Bert de Pijper gaf in reactie op de antwoorden van het College alleen maar aan, dat deze antwoorden ‘de positie van Amstelveen verduidelijkten’, in plaats van, dat hij aandrong om alsnog te gaan handhaven.

Tessa van Wijnen: ‘Het is op dit onderwerp blijkbaar eieren lopen voor de ChristenUnie. Ik had verwacht, dat ze sterker voor het belang van de polder zouden staan, maar blijkbaar is – ondanks dat dit punt een zogenaamde vrije kwestie is – de relatie met hun coalitiepartijen belangrijker’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS