Bijgewerkt: 7 december 2021

GroenLinks wil nominaties voor een Groen Lintje!

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
09-04-2013

De fractie van GroenLinks roept Amstelveners op nominaties in te dienen voor een Groen Lintje. Dit is een jaarlijkse prijs die GroenLinks uitreikt aan personen, of instellingen die zich inzetten voor groene initiatieven in Amstelveen. Vanuit de genomineerden wordt een winnaar gekozen die het lintje rond 5 juni 2013 uitgereikt krijgt: Wereld Milieudag.

Het Groene Lintje is een jaarlijks terugkerende prijs voor mensen of instellingen die zich inzetten op het gebied van groen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over natuur, milieu, landschap of dieren. De prijs werd vorig jaar uitgereikt aan de stichting Beschermers Amstelland voor de inzet van hen en hun vrijwilligers om het landschap rond de Amstel groen, toegankelijk en bedrijvig te houden.

groen lint Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het oorspronkelijke groene lint is een symbool, dat was gebruikt om steun te betuigen en bewustwording scheppen voor mensen die aan verschillende ziekten geleden in de 17de eeuw in Engeland. Later werd het groen lintje voor vele andere zaken gebruikt en sinds kort door GroenLinks, een progressief-socialistische Nederlandse politieke partij van linkse signatuur voor groene initiatieven


Ook dit jaar gaat GroenLinks weer een lintje uitreiken. Fractievoorzitter Axel Boomgaars: “We vinden het belangrijk om jaarlijks een groen initiatief in het zonnetje te zetten. Veel mensen werken hard aan het groen houden en krijgen van Amstelveen, die zijn voor ons als gemeente onmisbaar. Daarom de oproep aan iedereen: ken je iemand die een Groen Lintje verdient? Laat het ons weten!.”

groen lint Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Vlnr.: Jan Kuiper, directeur van Landschap Noord-Holland, Soren Møvig, rentmeester Wester-Amstel, Tessa van Wijnen, raadslid GroenLinks-Amstelveen en Kees van Tilburg, voorzitter van Stichting Beschermers Amstelland met het Groen Lintje op 3 juni 2012 tijdens de opening van de Amstellanddag


De nominaties kunnen gestuurd worden naar fractie@groenlinksamstelveen.nl. Daar graag vermelding van het wie, wat en waarom. De fractie kiest vervolgens wie de winnaar is en zal rond Wereld Milieudag op 5 juni de prijs uitreiken.

Wereld Milieudag 2013

Het thema voor dit jaar tijdens de Wereld Milieudag feesten is Think.Eat.Save. van het United Nations Environment Programme (UNEP).

Think.Eat.Save is een anti voedsel-verlies campagne die raadt u aan om uw manier van eten te veranderen. Volgens de VN-voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), wordt elk jaar 1,3 miljard ton voedsel verspild.

Wereld Milieudag  Amstelveen
(Bron UNEP - 2013)

Het thema tijdens de Wereld Milieudag 2013 is Think. Eat. Save.


Dit is gelijk aan hetzelfde hoeveelheid, dat geproduceerd wordt in heel Afrika bezuiden de Sahara. Op hetzelfde moment gaan 1 op de 7 mensen in de wereld naar bed hongerig en meer dan 20.000 kinderen onder de leeftijd van 5 sterven dagelijks van de honger. Meer info op: http://www.unep.org/wed/theme/#sthash.i90tPacl.dpufAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.