Bijgewerkt: 27 november 2021

GroenLinks wil onderzoek naar een categoraal gymnasium verbreden

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
08-11-2011

De Amstelveense raadsfractie van GroenLinks zal bij de behandeling van de begroting een motie indienen die het college de opdracht geeft om het lopende onderzoek naar een categoraal gymnasium te verbreden. Volgens de partij moet het gaan om de kwaliteit van het hele Amstelveense onderwijs en is alleen onderzoek doen naar de vestiging van een categoraal gymnasium te willekeurig.

Wethouder Raat is onlangs begonnen met het onderzoeken van de mogelijke vestiging van een categoraal gymnasium in Amstelveen. Hij is daar voorstander van en doet onderzoek naar de behoefte onder de ouders van de 186 Amstelveense leerlingen, die buiten deze gemeente een gymnasium bezoeken. Daarnaast gaat hij nog een haalbaarheidsonderzoek doen en kijken naar lange termijnontwikkelingen.

Albert Maarse  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Albert Maarse, raadslid van GroenLinks-Amstelveen


‘Het is goed om te inventariseren wat de behoeften en de mogelijkheden zijn op het gebied van voortgezet onderwijs,’ zegt Albert Maarse, GroenLinks-raadslid. ‘Dat je dan alleen kijkt naar een mogelijk categoraal gymnasium vinden wij te beperkt. Stel nou, dat al die 186 gymnasiasten eigenlijk heel graag in Amstelveen naar school willen, is dat op zichzelf geen cijfer waar je veel waarde aan kan hechten.’

GroenLinks wil het onderzoek verbreden om zo zicht te krijgen op de behoeftes in het hele Amstelveense voortgezet onderwijs. Uit een eigen inventarisatie blijkt bijvoorbeeld, dat meer dan 300 Amstelveense vmbo’ers buiten de gemeente naar school gaan. Daarom vraagt GroenLinks zich af, of als er al voldoende geld beschikbaar is om een nieuwe school te stichten, een categoraal gymnasium wel de beste keuze is.

Maarse: ‘In tijden van bezuinigingen, zoals we die nu ook in de begroting terugzien, moet je voorzichtig met je geld omspringen. Denk bijvoorbeeld aan alle euro’s die er alleen al in zo’n gebouw gaan zitten. Dan wil je ook met je geld het maximale bereiken voor alle Amstelveense kinderen.

Als GroenLinks vinden wij daarom, dat je moet kijken naar de kwaliteit van het hele Amstelveense onderwijs en niet alleen het gymnasium, ook al vindt de wethouder een gymnasium misschien het beste staan in een gemeente als Amstelveen. Maak dat onderzoek breed en kom dan terug bij de raad met een goede afweging van prioriteiten.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS