Bijgewerkt: 8 december 2021

GroenLintje voor renovatie van het openluchttheater in Elsrijk

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
19-09-2016

GroenLinks-Amstelveen reikt 25 september 2016 een GroenLintje uit aan de medewerkers Groen van de gemeente die het groen rondom het Openluchttheater Elsrijk onderhouden. Deze medewerkers hebben jarenlang met veel eigen initiatief het groen rondom het theater zo onderhouden, dat het mogelijk bleef het theater in ere te herstellen.

Het Openlucht Theater Elsrijk is aangelegd in 1948 in het park achter de Kruiskerk, maar raakte vanaf de jaren 1970 in onbruik. Vorig jaar is het opnieuw geopend en het wordt via Stadsdorp Elsrijk beheerd en gerund door wijkbewoners. Het theater is een belangrijke laagdrempelige aanvulling op het cultureel aanbod in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De werknemers van Groenbeheer Amstelveen tijdens hun eigen bezemshow op 10 juni 2015, toen wethouders Peter Bot (BBA) (Groenbeheer) en Jeroen Brandes (PvdA) (Welzijn) een bezoek brachten aan het theater


Het team Wijkbeheer Noord onder leiding van de heer Kees Muis heeft een onmisbare rol gespeeld door jarenlang met veel aandacht het groen rondom het verwaarloosde theater te blijven onderhouden en de wijkbewoners daarbij te betrekken. Ook bij het herstel als theater waren hun werkzaamheden van groot belang. Zonder hen had de heropening van het theater niet zo succesvol kunnen zijn. GroenLinks vindt het mooi, dat de voordracht vanuit de bewoners zelf komt. Daaruit blijkt eens te meer de bijzondere rol die het team heeft gespeeld en de waardering die ze daar vanuit de buurt voor krijgen.

De uitreiking vindt plaats in het Openluchttheater Elsrijk, voorafgaand aan de laatste voorstelling van het seizoen, zondag 25 september 2016 om 15.00 uur. Er staat een voorstelling met veel internationale muziek op de agenda. GroenLinks reikt jaarlijks een GroenLintje uit aan een organisatie, persoon of bedrijf die iets bijzonders voor Amstelveen doet op het gebied van duurzaamheid, groen of milieu. Dit jaar wordt het lintje voor de vijfde keer uitgereikt. Eerder ging het lintje naar Stichting Beschermers Amstelland, de Bijenvereniging, IVN Amstelveen en Anne Marie van Leent. GroenLinks hoopt de komende vijf jaar nog veel nieuwe en diverse initiatieven te mogen huldigen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.