Bijgewerkt: 12 juni 2024

Grote belangstelling bij opening Kunstroute Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Rien Alink
21-04-2014

Onder grote belangstelling van kunstenaars, winkeliers en sponsors is op donderdag 17 april 2014 de Kunstroute Amstelveen officieel geopend door oud wethouder Rien Alink. De kunstroute is een culturele verbindingslijn tussen het Cobra Museum en het Museum Jan van der Togt via de Keizer Karel Galerie, Ouderkerkerlaan, Stationsstraat en Dorpsstraat. Het is een initiatief in het kader van de viering van 50 jarig bestaan van de naam Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt verwelkomt iedereen tijdens de opening van de Kunstroute Amstelveen 2014


Met veel plezier hebben Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt, Han Schooneman, directeur van SchoonemanDesign en Rien Alink, in samenwerking met de kunstenaars Stef Kreymborg en Annette van Waaijen, gewerkt aan de realisatie van deze route.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Rien Alink, voorzitter van de Stichting Kunstroute Amstelveen en oud-wethouder (D66) van de gemeente Amstelveen vertelt over de vruchtbare samenwerking van verschillende organisaties en kunstenaars om de eerste Kunstroute van Amstelveen een succes te maken


In beide musea liggen plattegronden en brochures die gratis ter beschikking worden gesteld. Op deze wijze kunnen inwoners en bezoekers van Amstelveen de route lopen en kennis nemen van de kunstwerken: 40 afdrukken op kunststofpanelen en 22 afdrukken op vlaggen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De kunstenaars, de betrokkenen en de geïnteresseerden volgen de toespraken


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

John Levie, (BBA) wethouder Cultuur verricht zijn laatste goede daad van zijn regeerperiode in Amstelveen: hij opent de Kunstroute Amstelveen 2014!


Alink sprak waardering uit voor de medewerking van de kunstenaars, de ondernemingsvereniging Amstelveen, de gemeente, winkeliers en inwoners. Hij onderstreepte het belang van de route als lokale impuls aan het culturele leven. De route gaat ook in juni een functie vervullen bij de Triënnale, de driejaarlijkse expositie van Amstelveense kunstenaars in het Cobra Museum. Wethouder Levie sprak van een uniek project, waarbij niet direct om geld werd gevraagd, maar de initiatiefnemers voor eigen inkomsten hebben gezorgd.

“De brochure is een fraaie herinnering aan 50 jaar Amstelveen en tegelijkertijd een document voor de inzet van de kunstenaars”, aldus oud wethouder Alink. De originele kunstwerken zullen bovendien in augustus nog ten toon gesteld worden in de Kunstuitleen Amstelveen.De bekendheid van de route wordt in de komende tijd nog vergroot. Zo is de route op een digitaal scherm in de Centrale Bibliotheek op te roepen. Ook verschijnt nog een app, waarop de route en kunstwerken te zien zijn. De route duurt van april tot september 2014. Voor uitgebreide informatie wordt verwezen naar de website www.kunstrouteamstelveen.nl
Bekijk ook het online boekje van de kunstroute.

Rien Alink, voorzitter Stichting Kunstroute AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.