Bijgewerkt: 5 december 2022

Handelsterrein FloraHolland Oost wordt verder ontwikkeld

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
07-03-2011

Waterdrinker en FloraHolland starten bouw handelsterrein Oost in Aalsmeer

AALSMEER- Op vrijdag 4 maart 2011 hebben Waterdrinker Aalsmeer bv en bloemenveiling FloraHolland samen een eerste stap gezet in de ontwikkeling van handelsterrein FloraHolland Oost, het gebied aan de oostzijde van de veiling in Aalsmeer.

Flora Amstelveen
(Foto Frank Bonnet - 2011)

Bernard Oosterom (bestuursvoorzitter FloraHolland), Alex Limburg (manager Facility Management FloraHolland Aalsmeer), Ed Waterdrinker (Waterdrinker), Pieter Foekens (manager Vastgoed FloraHolland Naaldwijk), Bob IJpelaar, Bob Moria en Mariska Foppen (allen Waterdrinker), Erik Leeuwaarden (directeur Financiën & vastgoed FloraHolland), Jim van de Kuil (projectmanager FloraHolland Oost) en Marcel Claessen (vestigingsmanager FloraHolland Aalsmeer)


Met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst gaven beide partijen het startsein voor het bouwrijp maken van een deel van het terrein. De vraag naar verwerkingsruimte door exporteurs en groothandelaren op het complex van FloraHolland Aalsmeer trekt weer aan. Met de ontwikkeling van Oost maakt FloraHolland ruimte voor de groei van klanten.

Substantiële uitbreiding marktplaats

Groei kenmerkt de sierteelt en FloraHolland. Met ongeveer 200.000 vierkante meter is het nieuwe bedrijventerrein een substantiële uitbreiding van de marktplaats in Aalsmeer, waar vraag en aanbod in de sierteeltsector worden gekoppeld. Waterdrinker Aalsmeer bv is de eerste ondernemer die start op FloraHolland Oost. Waterdrinker is Europees marktleider in de export van kamer- en tuinplanten en gaat er nieuwbouw realiseren, waar alle exportactiviteiten worden gecentraliseerd.

Investering toekomst marktplaats Aalsmeer

Marcel Claessen (vestigingsmanager FloraHolland Aalsmeer) benadrukte in zijn toespraak bij de ondertekening deze ontwikkeling te zien als een investering in de toekomst van marktplaats Aalsmeer. "Hiermee wordt zichtbaar dat het vertrouwen in de toekomst van de sierteeltsector weer aantrekt", aldus Claessen. FloraHolland ontsluit het handelsterrein Oost logistiek met een brug naar het centrumgebouw. Deze verbinding is ook voor klanten van de veiling toegankelijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.