Bijgewerkt: 30 juni 2022

Hans Fransen en Herman Pijnaker exposeert in museum vd Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
26-07-2009

De Amstelveense kunstenaars, Hans Fransen en Herman Pijnaker exposeren hun werken in het Museum Jan van der Togt vanaf 13 augustus t/m 20 september 2009.

Hans Fransen

Hans Fransen is dit jaar 70 geworden en om dit te vieren is er tijdens de tentoonstelling oud en vooral nieuw werk te zien van zijn hand. Hij is geboren en getogen Amstelvener. Na een eerste loopbaan in het bedrijfsleven volgde hij vanaf zijn 40e jaar een dagopleiding aan NLO d’Witte Lelie (1981-1986) tot leraar tekenen/textiele werkvormen en kunstgeschiedenis.

Fransen Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Kunstschilder Hans Fransen


Fransen Amstelveen
(Museum vd Togt - 2009)

Hans Fransen: Target
Fransen Amstelveen
(Museum vd Togt - 2009)

Hans Fransen: Zonder titel


Hierna legde hij zich hoofdzakelijk toe op het kunstenaarschap, waarbij hij naast het maken van tekeningen een eigen collagetechniek en vormentaal ontwikkelde. In de tentoonstelling ligt het accent vooral op deze laatste techniek. In 1998 gaf Fransen zijn eerste solo expositie in het gemeentelijk expositiecentrum Aemstelle. Zijn werk is onder andere. opgenomen in de collectie van de Kunstuitleen Amstelveen.

Herman Pijnaker

Schilder, beeldhouwer, alleskunner Herman Pijnaker is autodidact. Hij doet waar hij zin in heeft, houdt zich niet aan een stijl, discipline of specifiek materiaal. Schilderijen, tekeningen, objecten van glas, hars, hout en zelfs allerlei restmateriaal.

Pijnaker Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De zeer veelzijdige kunstenaar- Herman Pijnaker voor zijn werk


Herman gebruikt het allemaal voor zijn creaties. Het resultaat is een veelzijdig en zeer uitgebreid oeuvre. Op de tentoonstelling zijn o.a. objecten te zien van glas en van giethars, waarin allerlei voorwerpen of pigmenten zijn verwerkt.

Pijnaker Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Herman Pijnaker- Kruis - ijzermateriaal en hars


Pijnaker Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Herman Pijnaker- Schilderij


Pijnaker Amstelveen
(Museum vd Togt - 2008)

Werk van Herman Pijnaker-


Paul van Riel

Fotograaf Paul van Riel is al meer dan dertig jaar een zéér frequent bezoeker van Japan. Hij fotografeerde er in opdracht van veel Nederlandse week- en maandbladen en kranten, maar ook voor het (internationale) bedrijfsleven. Ook produceerde hij fotoboeken met Japanse thema’s ( ‘Kimono’ en ‘Dutch Traces in Japan’)

van Riel Amstelveen
(Foto Paul van Riel - 2009)

'Photofacts': De kersenbloesem wordt op het dak van de Tokyo Design Centre bekeken


In 1997 presenteerde hij in het Museum Jan van der Togt reeds een grote overzichttentoonstelling van Japanse werk ( ‘Biotopes’). Nu laat hij recent werk zien uit Tokyo, Kyoto en een selectie van beelden die hij het afgelopen voorjaar in opdracht van National Geographic ( Ned./Bel.) fotografeerde in Nagasaki en Hirado die juist deze dagen gepubliceerd is.De officiële opening wordt op zondag 16 augustus 2009 om 14.00 uur, door wethouder van cultuur, Frans Hellendall verricht.

Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 Adres: Museum Jan van der Togt  Dorpsstraat 52 1182 JE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.